Το Δικαστήριο της Κορυτσάς αρνείται την έκδοση δύο υπόπτων δραστών για τη δολοφονία Αλβανού στην Αθήνα το 2008

Το Δικαστήριο της Κορυτσάς αρνείται την έκδοση δύο υπόπτων δραστών για τη δολοφονία Αλβανού στην Αθήνα το 2008

Το Δικαστήριο της Κορυτσάς διέταξε την κράτηση δύο Αλβανών, του 41χρονου Γκ. Λ. από το Ελβασάνι και του 52χρονου Α. Τ. (ψευδώνυμο J. C.) από τα Τίρανα, κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 25χρονου Αλβανού Arjan Xhambazi στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν πριν από δύο ημέρες, έπειτα από κοινή έρευνα των αλβανικών και ελληνικών αρχών. Η δολοφονία του Xhambazi, η οποία διαπράχθηκε με μαχαίρια και ξύλα, είχε ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό του Flamur Demiri.

Εκτός από την κράτηση, το Δικαστήριο αποφάσισε να δικάσει τους δύο κατηγορούμενους στην Κορυτσά, εμποδίζοντας έτσι την έκδοσή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η δολοφονία του Xhambazi προήλθε από βίαιη σύγκρουση μεταξύ δύο ομάδων Αλβανών Ρομά. Ο Edmond Qershia, ο οποίος καταδικάστηκε στην Ελλάδα για σοβαρή σωματική βλάβη, φέρεται να είχε χτυπήσει τον Flamur Demiri, με αποτέλεσμα ο Arjan Xhambazi να επέμβει και να μαχαιρωθεί θανάσιμα.

Η ποινή του Qershia στην Ελλάδα μειώθηκε και τελικά μετατράπηκε σε χρηματική.

Ωστόσο, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε το 2013, οι Armando Tarushllari και Gëzim Latja κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη δολοφονία του Xhambazi.

Στις 20 Μαΐου 2024, έλαβε χώρα η αντιπαράθεση μεταξύ των κατηγορουμένων, με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό της πατρότητας και του ρόλου κάθε συνεργάτη.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της δίκης στο Δικαστήριο της Κορυτσάς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου