Η Αθήνα ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Η Αθήνα ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA), η Αθήνα κατατάσσεται στην 9η θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων διεθνών προορισμών για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που περνούν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Ανεξαρτησίας φέτος.

Η Αθήνα αναμένεται να υποδεχθεί αρκετούς τουρίστες από τις ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου μήνα, πρόθυμους να γιορτάσουν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Ανεξαρτησίας από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου στην πρωτεύουσα. Ο κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες είναι το Βανκούβερ στον Καναδά, ακολουθούμενο από το Λονδίνο και τη Ρώμη. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν το Δουβλίνο, το Παρίσι, το Κάλγκαρι, το Άμστερνταμ, την Πούντα Κάνα και τη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τους ασφαλιστικούς παρόχους Allianz Partners, ο αριθμός των πολιτών των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθεί κατά 34% σε σύγκριση με πέρυσι, με την Αθήνα να περιλαμβάνεται στους κορυφαίους προορισμούς επιλογής. Η έκθεση της AAA δείχνει επίσης ότι τα αεροπορικά ταξίδια αναμένεται να φτάσουν σε πρωτοφανή επίπεδα φέτος, με τον αριθμό των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ που πηγαίνουν στο εξωτερικό για διακοπές να αναμένεται να φτάσει τα 5,74 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 7% σε σύγκριση με πέρυσι και 12% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019. Επτά στους δέκα Αμερικανούς επιλέγουν προορισμούς στην Ευρώπη, με έντονο ενδιαφέρον για ιστορικές πόλεις και παρθένες παραλίες.

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας, γνωστή ως Τέταρτη Ιουλίου, είναι μια ομοσπονδιακή αργία στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, η οποία επικυρώθηκε από το Δεύτερο Ηπειρωτικό Κογκρέσο στις 4 Ιουλίου 1776, ιδρύοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι οικογένειες συχνά γιορτάζουν την ημέρα αυτή με πικνίκ ή μπάρμπεκιου, παρακολουθώντας παρελάσεις και πυροτεχνήματα σε πάρκα, λιμάνια και δημόσιες πλατείες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου