Αλβανία-Ην. Εμιράτα: Ίδρυση κοινής εταιρείας για έργο υποθαλάσσιας ενεργειακής γραμμής

Αλβανία-Ην. Εμιράτα: Ίδρυση κοινής εταιρείας για έργο υποθαλάσσιας ενεργειακής γραμμής

Η Αλβανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συνεργαστούν σε δύο μεγάλα έργα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά από συνάντηση με τον Σουλτάν Αχμέτ Αλ Τζάμπερ, Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ.

Το πρώτο έργο αφορά τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας παραγωγής ενέργειας, KESH&MAZDAR, η οποία θα έχει ένα νέο φιλόδοξο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο τόσο στην Αλβανία όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Το δεύτερο έργο προβλέπει την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς ενέργειας με την Ιταλία, στο πλαίσιο μιας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας, ΗΑΕ και Ιταλίας.

«Με τον πολύτιμο φίλο Σουλτάν Αχμέτ Αλ Τζάμπερ, Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, για τα δύο μεγάλα ενεργειακά έργα που ολοκληρώνουμε μαζί: τη δημιουργία της κοινής εταιρείας παραγωγής ενέργειας KESH&MAZDAR, με ένα νέο φιλόδοξο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στην Αλβανία και την περιοχή, καθώς και την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς ενέργειας με την Ιταλία, σε τριμερή συνεργασία Αλβανίας-ΗΑΕ-Ιταλίας», έγραψε ο Ράμα.

...

Στο προσκήνιο το έργο 1 δισ. ευρώ της υποθαλάσσιας γραμμής Ιταλίας και Αλβανίας - Στο παιχνίδι και οι Άραβες

Οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Ιταλίας φαίνεται ότι συμφώνησαν τελικά να προωθήσουν το μεγάλο έργο για την υποθαλάσσια γραμμή μεταφοράς Αυλώνα - Μπάρι. Το έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει κόσ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου