Πόγραδετς: Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος κατηγορείται για συγκάλυψη δολοφονίας

Πόγραδετς: Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος κατηγορείται για συγκάλυψη δολοφονίας

Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος του Πόγραδετς και του αρχηγού του, Έλτον Χαλίλι, ότι προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη δολοφονία που έλαβε χώρα δύο ημέρες πριν στην πόλη, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του αρχηγού της Κρατικής Αστυνομίας. Ο Muhamet Rrumbullaku, διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας στην Τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Κορυτσάς, προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες και να διαπιστωθεί η αλήθεια.

Το περιστατικό που προκάλεσε την αναταραχή αφορά τον θάνατο του 42χρονου Έγκλι Πρόγκα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 28χρονο Denis Meçe, ανιψιό υψηλόβαθμου στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Πόγραδετς. Αρχικά, η αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος προκλήθηκε από πτώση και χτύπημα στο κεφάλι. Ωστόσο, μετά από πιέσεις και πολλαπλές καταγγελίες, η αλήθεια αποκαλύφθηκε, και το γεγονός αναγνωρίστηκε ως δολοφονία.

Η Κρατική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιεί ότι ο διευθυντής της Αστυνομίας διέταξε τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων να εξετάσει τις ενέργειες και αντιδράσεις των αστυνομικών του Πόγραδετς και της Κορυτσάς από τη στιγμή που έλαβαν την πρώτη ειδοποίηση για το περιστατικό. Η έρευνα θα στοχεύσει στον προσδιορισμό των υπευθύνων για τυχόν παραλείψεις ή κακή διαχείριση της υπόθεσης.

Η Κρατική Αστυνομία τόνισε τη δέσμευσή της για την τήρηση του νόμου και την επαγγελματική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και το αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου