Τίρανα: Αστυνομικός πυροβόλησε πολλαπλές φορές 45χρονο

Τίρανα: Αστυνομικός πυροβόλησε πολλαπλές φορές 45χρονο

Περίπου στις 14:07, καταγράφηκε απόπειρα δολοφονίας με πυροβόλο όπλο στα Τίρανα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου. Σύμφωνα με πηγές, ο δράστης, ονόματι Erjon Goxhara, είναι αστυνομικός, ενώ ο στόχος της επίθεσης ήταν ο 45χρονος Lorenc Kosta.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Goxhara πυροβόλησε πολλές φορές τον Kosta, τραυματίζοντάς τον με τουλάχιστον δύο σφαίρες. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο των Τιράνων, όπου νοσηλεύεται υπό την επίβλεψη των γιατρών.

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε αγορά, με τον δράστη να φεύγει από τη σκηνή του εγκλήματος με ένα όχημα τύπου Mitsubishi. Οι αρχές τον αναζητούν ενεργά, καθώς έχει κηρυχθεί καταζητούμενος.

Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι το κίνητρο της επίθεσης ενδέχεται να σχετίζεται με προσωπική αντιπαράθεση, καθώς φημολογείται ότι ο Lorenc Kosta είχε παρενοχλήσει τη σύντροφο του Goxhara, γεγονός που οδήγησε τον αστυνομικό σε αυτή την ακραία πράξη.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο επικεφαλής της Αστυνομίας Τιράνων, Tonin Vocaj, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Goxhara, αν και εκτός υπηρεσίας, πιθανότατα χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για την επίθεση. Ο Vocaj ανέφερε επίσης ότι έχει επικοινωνήσει με τον δράστη, ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή ψυχολογική κατάσταση, και τον κάλεσε να παραδοθεί.

Το περιστατικό συνέβη σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές των Τιράνων, προκαλώντας πανικό στους πολίτες που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους μετά τους πυροβολισμούς.

Η Αστυνομία Τιράνων εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας το συμβάν και ενημερώνοντας ότι η ανακριτική ομάδα εργάζεται υπό την καθοδήγηση της Εισαγγελίας για τη σύλληψη του δράστη και τη διαλεύκανση των συνθηκών της υπόθεσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου