Βρετανία: Πάνω από 20 χρόνια φυλάκιση για μέλη αλβανικής συμμορίας

Βρετανία: Πάνω από 20 χρόνια φυλάκιση για μέλη αλβανικής συμμορίας

Τέσσερθς Αλβανοί καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση. Ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος είχε προηγουμένως δηλώσει ένοχος για κατηγορίες που αφορούσαν τη διευκόλυνση παραβίασης του βρετανικού νόμου περί μετανάστευσης και την παραγωγή κάνναβης, καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ένας άλλος μέλος της ομάδας ομολόγησε την ενοχή του για την παραγωγή κάνναβης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών. Άλλος συμμετέχων, που επίσης παραδέχτηκε την ενοχή του για το ίδιο αδίκημα, έλαβε ποινή τεσσάρων ετών και επτά μηνών.

Το τελευταίο μέλος της ομάδας κρίθηκε ένοχο για την παραγωγή κάνναβης μετά από δίκη πέντε εβδομάδων και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών.

Η έρευνα κατά της οργάνωσης, η οποία είχε τη βάση της στην Οξφόρδη, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 και αποκάλυψε εκτεταμένη καλλιέργεια ναρκωτικών σε όλη τη χώρα.

Κεντρική δραστηριότητα της ομάδας ήταν η λαθραία μεταφορά μεταναστών από τη Δουνκέρκη στη Γαλλία προς το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας λέμβους.

Αποκαλύφθηκε ότι δύο από τα μέλη της οργάνωσης είχαν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση τουλάχιστον τριών διελεύσεων μεταναστών στις 16 Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχαν 49 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών κάτω των δέκα ετών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου