Τρεις Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση χασισοφυτείας στην Ισπανία

Τρεις Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση χασισοφυτείας στην Ισπανία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης "Pirusa", η ομάδα Roca της Πολιτοφυλακής της Caspe εξάρθρωσε μια φυτεία κάνναβης με 2.200 φυτά, στην περιοχή Escatrón. Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις άνδρες αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 21 έως 34 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Αύγουστο, όταν ένας φύλακας ανέφερε ότι παρατήρησε δύο άτομα να θάβουν έναν σωλήνα στο έδαφος, προσπαθώντας να αντλήσουν νερό. Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνα, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη μιας εκτεταμένης φυτείας κάνναβης στην περιοχή Vuelta Valero, κοντά στον ποταμό. Η περιοχή ήταν δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς βρισκόταν μέσα σε πυκνό δάσος και η φυτεία ήταν κρυμμένη από τα δέντρα που την περιέβαλαν, καθιστώντας τη δύσκολη στην ανίχνευση.

Την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν οι τρεις υπεύθυνοι της καλλιέργειας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές εντόπισαν διάφορες περιοχές μέσα στη φυτεία, καθεμία από τις οποίες εξυπηρετούσε διαφορετικούς σκοπούς. Υπήρχε ένας χώρος για την καλλιέργεια των φυτών, ένας χώρος ανάπαυσης με στρώματα όπου οι υπεύθυνοι περνούσαν τη νύχτα, μια πρόχειρη κουζίνα με βασικές προμήθειες και εξοπλισμό, καθώς και μια περιοχή για την ξήρανση της κάνναβης. Στην περιοχή κατασχέθηκαν 5 κιλά αποξηραμένα άνθη κάνναβης.

Η φυτεία βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο καλλιέργειας και διέθετε όλη την απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη των φυτών. Συγκεκριμένα, υπήρχαν δύο δεξαμενές νερού, οι οποίες γεμίζονταν μέσω σωλήνων και αντλιών που αντλούσαν νερό από τον ποταμό, καθώς και ηλεκτρογεννήτριες που τροφοδοτούσαν τον εξοπλισμό με ρεύμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου την Τετάρτη, όπου διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση στη φυλακή Zuera. Στην επιχείρηση συμμετείχαν, εκτός από την ομάδα Roca της Caspe, και άνδρες της Δικαστικής Αστυνομίας της Πολιτοφυλακής από την Pina de Ebro και τη Σαραγόσα, καθώς και προσωπικό από την Ομάδα Ασφάλειας Πολιτών και την εταιρεία ασφαλείας Caspe.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου