Πάνω από 300 Βρετανοί στρατιώτες φτάνουν στο Κόσοβο για κοινή εκπαίδευση με την KFOR

Πάνω από 300 Βρετανοί στρατιώτες φτάνουν στο Κόσοβο για κοινή εκπαίδευση με την KFOR

Από σήμερα έως τα τέλη Οκτωβρίου, μια ομάδα άνω των 300 στρατιωτών από το Βασιλικό Σύνταγμα Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου θα σταθμεύσει προσωρινά στο Κοσσυφοπέδιο και θα πραγματοποιήσει ορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαζί με άλλα στρατεύματα της KFOR.

Η KFOR ανακοίνωσε ότι ο κύριος σκοπός των ασκήσεων είναι να ελέγξει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών για την ταχεία ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων και την ένταξή τους στη δύναμη της KFOR.

Οι ασκήσεις αυτές έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την ετοιμότητα της KFOR, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα σε οποιεσδήποτε εξελίξεις που αφορούν την ασφάλεια. Αυτό θα βοηθήσει στη διασφάλιση της συνέχισης της αποστολής της, όπως ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη με την απόφαση 1244 του 1999, δηλαδή να συμβάλλει στη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου και να εγγυηθεί την ελευθερία μετακίνησης, με απόλυτη αμεροληψία.

Η KFOR ενημέρωσε επίσης ότι, μόλις ολοκληρωθούν οι ασκήσεις, τα στρατεύματα θα επιστρέψουν στη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία, οι οποίες ενδέχεται να προκληθούν λόγω των κινήσεων στρατιωτικού προσωπικού και οχημάτων πριν και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου