Ψηφιακή έκδοση διαβατηρίων για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ψηφιακή έκδοση διαβατηρίων για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ανοίγει ο δρόμος για την ψηφιακή έκδοση διαβατηρίων για τους Έλληνες του εξωτερικού, με την ψήφιση του άρθρου 60 του νόμου 5143/2024 από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η νομοθεσία αυτή, η οποία αφορά τις ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις, εκσυγχρονίζει τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων.

Με τη νέα ρύθμιση, που προέκυψε από τη συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διευκολύνεται η διαδικασία και μειώνονται τόσο ο χρόνος όσο και το κόστος για την έκδοση διαβατηρίων.

Με την ολοκλήρωση της τεχνικής υλοποίησης, η αποτελεσματικότητα των προξενικών αρχών θα ενισχυθεί, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των αποδήμων Ελλήνων. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης για την υποστήριξη των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, όπως προβλέπεται στο Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027.

Η κίνηση αυτή δεν αφορά μόνο την τεχνολογική αναβάθμιση, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των αποδήμων, προσφέροντάς τους πιο γρήγορη και αποτελεσματική επικοινωνία με το ελληνικό κράτος.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου