Ο Ελληνοαμερικανός που στοχεύει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες

Ο Ελληνοαμερικανός που στοχεύει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες

Ο Michael Angelo Zervos, ένας Ελληνοαμερικανός από το Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, προσπαθεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες επισκεπτόμενος όλες τις 195 χώρες του κόσμου στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Το "Project Kosmos", όπως ονομάζει την αποστολή του, είναι μια εξαιρετικά φιλόδοξη προσπάθεια, την οποία ξεκίνησε μετά από μια περίοδο σοβαρής κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Zervos, γιος Ελλήνων μεταναστών, έχει εργαστεί στη βιομηχανία κινηματογράφου και τηλεόρασης, γεγονός που τον βοήθησε να αποκτήσει την αποφασιστικότητα και την αντοχή που απαιτεί ένα τέτοιο έργο.

Ο Zervos αποφάσισε να ξεκινήσει αυτήν την πρόκληση με στόχο να εμπνεύσει άλλους που μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Όπως εξηγεί, θέλει να καταγράψει κάθε βήμα αυτού του περιπετειώδους ταξιδιού και να ρωτήσει τους ανθρώπους σε κάθε χώρα για τις πιο ευτυχισμένες τους στιγμές. Μέσα από αυτό, ελπίζει να βοηθήσει άλλους να βρουν τη δική τους ευτυχία.

Ο Zervos παραδέχεται ότι το ταξίδι του είναι γεμάτο προκλήσεις, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. Έχει κάνει πολλές θυσίες για να διατηρήσει την υγεία του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και βασίζεται σε καθημερινές ρουτίνες για να διατηρεί την ισορροπία του. Σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας αυτής είναι η διατήρηση της επαφής με την οικογένεια και τους φίλους, καθώς και η επαρκής ξεκούραση.

Ως περήφανος Ελληνοαμερικανός, ο Zervos είχε την ευκαιρία να συναντήσει ελληνικές κοινότητες σε διάφορες χώρες, ακόμα και σε μέρη όπως το Μπουρούντι και τα Φίτζι. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στα Φίτζι, μοιράστηκε την έκπληξή του όταν βρήκε μια ελληνική ορθόδοξη εκκλησία σε μια απομακρυσμένη περιοχή, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια παρουσία των Ελλήνων.

Στόχος του δεν είναι να κερδίσει χρήματα από αυτήν την εμπειρία, αλλά να συλλέξει ιστορίες και γνώσεις που μπορούν να βοηθήσουν άλλους. Μέσω της διαδρομής του, ελπίζει να εμπνεύσει και να προσφέρει στους ανθρώπους τη βοήθεια που χρειάζονται.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου