Πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλβανίας κατείχε έκταση στο Πόρτο Παλέρμο

Πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλβανίας κατείχε έκταση στο Πόρτο Παλέρμο

Η Ειδική Εισαγγελία της Αλβανίας ανακοίνωσε τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων ενός πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας ο οποίος δεν μπορούσε να αιτιολογήσει την ακίνητη περιουσία του. Ανάμεσα στα περιουσιακά του στοιχεία και ένα οικόπεδο 1000 τ.μ. στο Πόρτο Παλέρμο της Χιμάρας.

Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων γηπέδων, διαμερισμάτων και υπογείων, κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν εναντίον του πρώην δικαστή καθώς αυτός παραιτήθηκε από το αξίωμά του όταν ενημερώθηκε πως θα υποβληθεί σε σχολαστικό έλεγχο. Φυσικά και οι δηλώσεις μέχρι τότε δηλώσεις πόθεν έσχες ήταν ψευδείς.

Όπως όλα δείχνουν, κάθε λειτουργός της «ανεξάρτητης» αλβανικής δικαιοσύνης ο οποίος σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να κατέχει και ένα οικόπεδο στη Χιμάρα. Το πως περιήλθε στην κατοχή του η συγκεκριμένη έκταση είναι κάτι που δεν απασχολεί κανέναν.

Ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας (SPAK)

Βάσει του νόμου 10192 της 03.12.2009, όπως τροποποιήθηκε, «Περί πρόληψης και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας και της διαφθοράς μέσω προληπτικών μέτρων κατά της ιδιοκτησίας», η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος υπέβαλε στο Δικαστήριο αίτημα για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του υποκειμένου. Guxim Zenelaj (πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου).

Στο τέλος της δίκης, το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, με την υπ' αριθ. 26 της 06.10.2023 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη δήμευση και μεταβίβαση υπέρ του Δημοσίου των ακόλουθων περιουσιακών στοιχείων:

  1. Ακίνητο και οικόπεδο στο Πόρτο Παλέρμο - Χιμάρα, με έκταση 1000 τ.μ.
  2. Ακίνητο υπόγειο εμβαδού 16 τ.μ., στην περιοχή Shengjin Lezhë.
  3. Ακίνητο υπόγειο εμβαδού 15 τ.μ., στην περιοχή Shengjin Lezhë.
  4. Ακίνητο εμβαδού 218,06 τ.μ., στην περιοχή Shëngjin Lezhë.
  5. Διαμέρισμα εμβαδού 60,36 τ.μ., στην περιοχή Shëngjin Lezhë.
  6. Διαμέρισμα εμβαδού 67,35 τ.μ., στην περιοχή Shëngjin Lezhë.
  7. Διαμέρισμα εμβαδού 51,35 τ.μ. στην περιοχή Shengjin Lezhë.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου