Τo OnlyFans κατέγραψε έσοδα 6,6 δισ. δολαρίων το 2023

Τo OnlyFans κατέγραψε έσοδα 6,6 δισ. δολαρίων το 2023

Η πλατφόρμα ψυχαγωγίας ενηλίκων OnlyFans ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των εσόδων της για το οικονομικό έτος 2023, σημειώνοντας κέρδη ρεκόρ. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 29%, φτάνοντας τα 4,12 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πληρωμές που έγιναν μέσω της πλατφόρμας έφτασαν τα 6,63 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από αυτό το ποσό, οι δημιουργοί περιεχομένου έλαβαν συνολικά 5,32 δισεκατομμύρια δολάρια, με μέσο εισόδημα περίπου 1.300 δολάρια ανά δημιουργό.

Το OnlyFans ξεπέρασε κάθε άλλη διαδικτυακή πλατφόρμα στον χώρο του, με τα καθαρά έσοδα να ανέρχονται σε 1,31 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη προ φόρων να αυξάνονται κατά 25%, φτάνοντας τα 658 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, σχεδόν το 66%, προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Leonid Radvinsky, κέρδισε 472 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα για το 2023, μια εντυπωσιακή αύξηση από τα 338 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Η συνδρομητική βάση της πλατφόρμας αυξήθηκε επίσης κατά 28%, φτάνοντας τα 305 εκατομμύρια συνδρομητές. Παράλληλα, η πλατφόρμα διατηρεί μια σχετικά μικρή ομάδα εργαζομένων, με μέσο όρο 42 υπαλλήλους ανά μήνα.

Το OnlyFans, από την ίδρυσή του το 2016, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία πλατφόρμα για ψυχαγωγία ενηλίκων στο διαδίκτυο. Οι δημιουργοί περιεχομένου διατηρούν το 80% των πληρωμών, ενώ η πλατφόρμα παίρνει το υπόλοιπο 20%.

Η εταιρεία, υπό τη νέα διεύθυνση της CEO Keily Blair, υποστηρίζει ότι στόχος της είναι η ενδυνάμωση των δημιουργών περιεχομένου, παρέχοντας ασφαλές περιβάλλον και μοναδικές ευκαιρίες. Παράλληλα, έχει επενδύσει στην ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας ροής περιεχομένου, την OFTV, η οποία δεν περιλαμβάνει υλικό για ενήλικες και είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες εφαρμογών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου