Οι Αλβανοί τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους

Οι Αλβανοί τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το ενημερωτικό μέσο "Monitor" για την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου του τρέχοντος έτους, από συνολικά 659 άτομα που ερωτήθηκαν, 336 επιβεβαίωσαν ότι θα περάσουν τις διακοπές τους στην Αλβανία.

Επισημαίνεται ωστόσο ταυτόχρονα, ότι οι υπερβολικά αυξημένες τιμές σε δημοφιλή θέρετρα, όπως το Εξαμίλι και τους Αγίους Σαράντα, έχουν οδηγήσει πολίτες του Κοσόβου και νεότερους σε ηλικία ταξιδιώτες να αναζητήσουν παραθεριστικούς προορισμούς σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με 23%, ακολουθούμενη από την Ιταλία και την Τουρκία με 5% αντίστοιχα, όπου τα τουριστικά πακέτα "all-inclusive" έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πελατεία. Είναι γεγονός, ότι και η Ελλάδα έχει επίσης υιοθετήσει παρόμοια πακέτα σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Κέρκυρα και την Χαλκιδική, ωστόσο η προτίμηση των Αλβανών τουριστών παραμένει εκεί σταθερά υψηλή κυρίως λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας, που την καθιστά προσιτή για μεμονωμένες επισκέψεις.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι κρατήσεις για την Ελλάδα και την Τουρκία βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά φέτος, παρά την αύξηση των τιμών των πακέτων κατά 10-15% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι ακόμη πιο υψηλές τιμές και η μείωση της διαθεσιμότητας των καταλυμάτων στον νότο της Αλβανίας, έχουν οδηγήσει πολλούς τουρίστες στην επιλογή δημοφιλών προορισμών στις δύο προαναφερόμενες χώρες, όπου παρέχονται πιο οικονομικά πακέτα και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου