Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Αλβανών και Μαροκινών κρατουμένων σε φυλακές του Τορίνο

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Αλβανών και Μαροκινών κρατουμένων σε φυλακές του Τορίνο

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις φυλακές του Τορίνο στην Ιταλία, με πρωταγωνιστές Αλβανούς και Μαροκινούς κρατούμενους, όπως ανέφεραν ξένα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σύγκρουση ξεκίνησε όταν ένας Αλβανός κρατούμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο με μαχαίρι την προηγούμενη ημέρα.

Ως αποτέλεσμα, περίπου 40 Αλβανοί κρατούμενοι αντέδρασαν βίαια, επιδιώκοντας εκδίκηση κατά των Μαροκινών κρατουμένων.

Στην αρχή, οι Αλβανοί κρατούμενοι συγκρούστηκαν με τους σωφρoνιστικούς υπαλλήλους που προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Αφού κατάφεραν να κλέψουν τα κλειδιά των κελιών, οι κρατούμενοι εισέβαλαν στο 12ο τμήμα του τρίτου ορόφου, όπου ξυλοκόπησαν έναν Μαροκινό κρατούμενο.

Το συνδικάτο Osapp, το οποίο εκπροσωπεί τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε το γεγονός, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, καθώς οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν ένα κρεβάτι για να επιτεθούν και να κλείσουν τις πύλες, εμποδίζοντας την πρόσβαση των δεσμοφυλάκων στον χώρο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Αστυνομικών, Λέο Μπενεντούτσι, σχολίασε ότι η φυλακή του Τορίνο έχει ουσιαστικά παραδοθεί στα χέρια των κρατουμένων. Σε δήλωσή του τόνισε ότι οι σωφρονιστικοί αστυνομικοί είναι ανίσχυροι να αντιδράσουν στις συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών που κυριαρχούν στη φυλακή. Το γεγονός ότι οι κρατούμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν τα κλειδιά των κελιών, αποδεικνύει την έλλειψη ελέγχου και ασφάλειας από τις αρχές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου