500.000 ευρώ για ένα συμβόλαιο θανάτου στην Αλβανία

500.000 ευρώ για ένα συμβόλαιο θανάτου στην Αλβανία

Εικάζεται ότι το ποσό των 500.000 ευρώ καταβλήθηκε ως αμοιβή για τη δολοφονία του Klevi Kapllani, γεγονός που έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου 2020. Σύμφωνα με τις έρευνες του SPAK, η χρηματοδότηση της εκτέλεσης φέρεται να προήλθε από τα αδέρφια Franc Gergely (Çopja) και Hajdar Bako (Çopja).

Στοιχεία των ερευνών υποδεικνύουν ότι ο Mikel Kosja (γνωστός και ως Kamami) ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την οργάνωση της δολοφονίας. Ο Kosja θεωρούσε τον Kapllani υπεύθυνο για τον φόνο του φίλου του, Emiljano Ramazani, πληροφορία που είχε λάβει από τον Elxho Bitri. Ο τελευταίος είχε στείλει μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας «SKY ECC» φωτογραφίες του Kapllani, μαζί με το σπίτι και τον δρόμο όπου βρισκόταν.

Η δικογραφία αναφέρει ότι ο Elio Bitri, με το παρατσούκλι «Miku», συμμετείχε στην εκτέλεση ως οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Παράλληλα, ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο «Qerosi» (Fremd Qerosi) φέρεται να βοήθησε μεταφέροντας τον Bitri κοντά στο σημείο της δολοφονίας με αυτοκίνητο και περιμένοντάς τον σε καθορισμένο σημείο μετά το περιστατικό, για να απομακρύνουν τη μοτοσικλέτα.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και άλλοι, όπως ο Arzen Mama, ο οποίος φέρεται να παρείχε κρίσιμες πληροφορίες, και ο Maksim Koci, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διανομή των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία. Επίσης, ο Leonardo Ramazani, αδερφός του εκλιπόντος Emiljano Ramazani, γνώριζε για το σχέδιο του Kamami να οργανώσει τη δολοφονία του Kapllani.

Οι συνομιλίες στο «SKY ECC» μεταξύ του Ραμάνι και του Καμάμη, που αφορούσαν την προετοιμασία της δολοφονίας, σταμάτησαν λίγες μέρες πριν από το συμβάν. Αυτό συνέβη καθώς ο Λεονάρντο και η οικογένειά του ταξίδεψαν στο Ντουμπάι και φιλοξενήθηκαν σε ένα από τα διαμερίσματα του Καμάμη, γεγονός που ίσως εξηγεί την αιφνίδια διακοπή των επικοινωνιών τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου