Ο Ερντογάν καλεί τον Ράμα να εξαφανίσει τους Γκιουλενιστές στην εκπαίδευση, την υγεία και τη θρησκεία

Ο Ερντογάν καλεί τον Ράμα να εξαφανίσει τους Γκιουλενιστές στην εκπαίδευση, την υγεία και τη θρησκεία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής κυβέρνησης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και επισήμανε ότι η συνεργασία στους τομείς της άμυνας, του εμπορίου, της οικονομίας και της στρατιωτικής συνεργασίας θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο Ερντογάν εξέφρασε ανησυχία για τις «απογοητευτικές προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO να εδραιωθεί στην Αλβανία» και δήλωσε την πεποίθησή του ότι τα Τίρανα θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εξάλειψη της επιρροής της οργάνωσης στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της θρησκείας.

Από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης, δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση σχετικά με το τηλεφώνημα. Η Τουρκία έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Αλβανία να δράσει κατά των υποστηρικτών του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), αίτημα που έχει ικανοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, η αλβανική κυβέρνηση έχει εκδώσει καταζητούμενους στις τουρκικές αρχές και έχει κλείσει ορισμένα τουρκικά σχολεία στη χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου