Ράμα: Η Αλβανία δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει την ένταξή της στην ΕΕ!

Ράμα: Η Αλβανία δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει την ένταξή της στην ΕΕ!

Ο Έντι Ράμα εξέφρασε την ακλόνητη δέσμευση της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φόρουμ Ασφαλείας GLOBSEC 2024 στην Πράγα. Ο Ράμα τόνισε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον στόχο της ένταξης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε Ευρωπαίοι, αυτό είναι δεδομένο. Η επέκταση είναι αναπόφευκτη και η Αλβανία δεν θα μείνει εκτός».

«Είμαστε πεισματικά υπέρ της ΕΕ, δεν θα δεχτούμε το «Όχι». Θα είμαστε στην ΕΕ ακόμη και όταν η ίδια εξαφανιστεί», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Είμαστε πιστοί και δεν υπάρχει περίπτωση παράγοντες όπως η Ρωσία να μας αλλάξουν γνώμη. Πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά, όπως το σχέδιο ανάπτυξης, δίνει την ευκαιρία στις τρίτες χώρες να ξεκινήσουν την ένταξη», ενώ πρόσθεσε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ δεν είναι επέκταση, αλλά ένωση.

«Από την άλλη πλευρά, επέκταση σημαίνει επέκταση. Η Ουκρανία είναι επέκταση, τα Δυτικά Βαλκάνια δεν είναι επέκταση, αλλά πρακτικά ένωση, χρησιμεύει για να καταλάβουμε ότι δεν έχει νόημα κάτι εδώ μέσα να διαχωρίζεται από τον οργανισμό, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να γίνει πηγή πολύ μεγάλης φλεγμονής», είπε ο Ράμα.

Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να πείσουμε την κοινή γνώμη στην Ευρώπη ότι αποδεχόμαστε την Αλβανία... Δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε και αυτό το μήνυμα θα ακουστεί έντονα από όλες τις χώρες της Ευρώπης». , δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου