Ο Έλον Μασκ αναμένεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος παγκοσμίως έως το 2027

Ο Έλον Μασκ αναμένεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος παγκοσμίως έως το 2027

Ο Έλον Μασκ αναμένεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος παγκοσμίως έως το 2027, σύμφωνα με νέα έκθεση μιας ομάδας που παρακολουθεί τον παγκόσμιο πλούτο. Η αποκάλυψη της Informa Connect Academy για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, της SpaceX και της πλατφόρμας X, βασίζεται στο γεγονός ότι ο πλούτος του αυξάνεται με έναν εντυπωσιακό ετήσιο ρυθμό της τάξης του 110%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ ήταν ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που έφτανε τα 251 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, όταν η έκθεση της ακαδημίας για το "Trillion Dollar Club" του 2024 άρχισε να κυκλοφορεί. Η ανάλυση υποδεικνύει πως ο ιδρυτής του ομίλου Gautam Adani από την Ινδία θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος που θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο πλούτου, το 2028, εφόσον ο ρυθμός ανάπτυξής του παραμείνει στο 123%. Επιπλέον, ο Jensen Huang, διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, και ο Prajogo Pangestu θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, φτάνοντας σε τρισεκατομμύρια το 2028, εάν συνεχίσουν στις τρέχουσες αναπτυξιακές πορείες τους. Ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να φτάσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2030, την ίδια χρονιά με τον Mark Zuckerberg της Meta.

Είναι γεγονός ότι λίγες εταιρείες έχουν ξεπεράσει την αποτίμηση του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Berkshire Hathaway έφτασε σε αυτή την αποτίμηση στα τέλη Αυγούστου, ενώ η Nvidia μπήκε σε αυτό το "κλαμπ" τον Μάιο του 2023 και έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια τον Ιούνιο, τοποθετώντας την μπροστά από την Apple και πίσω από τη Microsoft ως τη δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία παγκοσμίως.

Η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη έχει συναρπάσει το κοινό από το 1916, όταν ο John D. Rockefeller έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος. Ωστόσο, πολλοί ακαδημαϊκοί βλέπουν τη συγκέντρωση τέτοιου πλούτου ως κοινωνικό πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου