Το Εφετείο αφήνει στη φυλακή τον Φρέντη Μπελέρη

Το Εφετείο αφήνει στη φυλακή τον Φρέντη Μπελέρη

Ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά η απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Το προεδρείο ανακοίνωσε πως αποφάσισε να παραμείνουν ας ισχύ οι ποινές όπως αποφασίστηκαν πρωτόδικα, συνεπώς ο Φρέντης Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη όπου ολοκληρώνεται η ποινή φυλάκισης των 2 ετών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως το αίτημα για την αντικατάσταση της προέδρου της έδρας δεν έγινε δεκτό. Το συγκεκριμένο αίτημα της δικηγόρου του Μπελέρη αφορούσε την εμπλοκή της προέδρου του Εφετείου, Daniela Shirka, σε προγενέστερο στάδιο της υπόθεσης, όπου είχε απορρίψει την χορήγηση άδειας ορκωμοσίας, επίσης η ίδια ορίστηκε από το δικαστήριο ενώ είθισται τα μέλη του προεδρείου να προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Κατά την έξοδό της από την δικαστική αίθουσα, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Κωνσταντίνα Καμίτση παραχώρησε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Δυστυχώς, πολλές πτυχές αυτής της υπόθεσης εγείρουν ερωτήματα για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας της υπόθεσης, το τεκμήριο αθωότητας, την παρατεταμένη φυλάκιση του κ. Μπελέρη, τη δυσανάλογη ποινή και τη μη αποδοχή του αιτήματος για ορκωμοσία.

Παρά την επιθυμία του λαού της Χιμάρας όπως εκφράστηκε μέσω της εκλογικής διαδικασίας στις 14 Μαίου του 2023, ο δήμος εξακολουθεί και σήμερα να διοικείται από άτομα που δεν εξελέγησαν από τους ψηφοφόρους.

Προτεραιότητες για την Ελλάδα παραμένουν πάντα ο σεβασμός του κράτους δικαίου, ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών και η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που αποτελούν βασικές αρχές της Ε.Ε.

Ο κ. Μπελέρης είναι πλέον και επίσημα εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Είναι απαίτηση του κράτους δικαίου οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζονται αυτοπροσώπως σε όλες τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλεια του ερχόμενου Ιουλίου», δήλωσε η κα Καμίτση.»

Μετά από αυτή την έκβαση, αναμένεται αντίδραση από το ελληνικό ΥΠΕΞ. Να υπενθυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως θα ήθελε ο Μπελέρης να πάει να ορκιστεί στο Στρασβούργο στις 16 Ιουλίου.

...

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για την έφεση Μπελέρη & Κοκαβέση - Στις 25 Ιουνίου η απόφαση

Την Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 13:00 η ανακοίνωση της απόφασης Ξεκίνησε σήμερα στο Ειδικό Εφετείο η συνεδρίαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας και ευρωβουλευτή της Ελλάδας, Φρέντη Μπελέρη και τον Παντ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου