Το όνομα του Δημάρχου Τιράνων ανάμεσα στα 19 εντάλματα που εξέδωσε το SPAK

Το όνομα του Δημάρχου Τιράνων ανάμεσα στα 19 εντάλματα που εξέδωσε το SPAK

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK) εξέδωσε 19 νέα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ενταλμάτων σύλληψης, για την υπόθεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων. Τα μέτρα αυτά ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα του SPAK, Dritan Prençi, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον δήμαρχο των Τιράνων, Erion Veliaj.

Τα μέτρα ασφαλείας αφορούν δημόσια πρόσωπα, άτομα από τον κόσμο των ΜΜΕ, καθώς και δικαιούχους των χρημάτων από τα αποτεφρωτήρια. Τα ονόματα των προσώπων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο SPAK εξέδωσε τα πρώτα 15 εντάλματα σύλληψης για το αποτεφρωτήριο των Τιράνων, συμπεριλαμβανομένων των Lefter Koka και Alqi Blako, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι, καθώς και των Klodian Zoto και Mirel Mertiri, οι οποίοι αναζητούνται. Σημαντική σύλληψη εκείνη την περίοδο ήταν ο διευθυντής Δημοσίων Έργων Ταουλάντ Τούσα. Ο δήμαρχος Erion Veliaj δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων που έχουν τεθεί υπό μέτρα ασφαλείας, ωστόσο, είχε σημαντικό ρόλο στην έναρξη της διαδικασίας που εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημιά στον προϋπολογισμό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 27 Μαρτίου 2017, ο δήμαρχος Veliaj σύναψε συμφωνία για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων μέσω της διαδικασίας παραχώρησης, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της Αλβανίας. Χωρίς να λάβει τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενέκρινε ένα έργο που θα κοστίσει στους πολίτες των Τιράνων περίπου 430 εκατ. ευρώ για 30 χρόνια.

Η υπόθεση περιλαμβάνει οικονομικές επιβαρύνσεις για όλους τους δήμους της επαρχίας των Τιράνων. Η κυβέρνηση αρκέστηκε στη «συμφωνία» του Veliaj για την παραχώρηση του Sharra.

Το SPAK έχει ξεκινήσει έρευνα για τον Veliaj και τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς του.

...

Ένταλμα έρευνας του SPAK για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Τιράνων, Erion Veliaj

Ο εισαγγελέας του Σώματος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (SPAK), Ols Dado, έχει εκδώσει εντολή σε όλες τις τράπεζες δεύτερου επιπέδου στην Αλβανία να παράσχουν πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου