Αλβανική συμμορία διέρρηξε το σπίτι Άγγλου ποδοσφαιριστή με λεία £300.000

Αλβανική συμμορία διέρρηξε το σπίτι  Άγγλου ποδοσφαιριστή  με λεία £300.000

Μια αλβανική οικογένεια διαρρηκτών κατηγορείται ότι διέρρηξε το σπίτι του διάσημου ποδοσφαιριστή Raheem Sterling, κλέβοντας ρολόγια Rolex και άλλα σχεδιαστικά αντικείμενα αξίας άνω των £300,000. Η συμμορία στόχευε τα σπίτια πλούσιων ποδοσφαιριστών σε περιοχές όπως το Surrey, το Essex, το Kent και το Hertfordshire.

Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του Sterling ενώ εκείνος έπαιζε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Χρησιμοποίησαν μια σκάλα για να μπουν στην κρεβατοκάμαρα του Sterling και να κλέψουν δέκα πολυτελή ρολόγια Rolex. Το περιστατικό ανάγκασε τον πρώην παίκτη της Liverpool και της Manchester City να επιστρέψει επειγόντως στην Αγγλία, χάνοντας έναν κρίσιμο αγώνα του τουρνουά.

Στο δικαστήριο του Guildford Crown Court, η δικαστής Catherine Hartley προεδρεύει της υπόθεσης του Emiliano Krosi, 24 ετών, ο οποίος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε 15 διαρρήξεις υψηλής αξίας αλλά αρνείται τις κατηγορίες για άλλες 18. Ο εισαγγελέας Richard Bendall δήλωσε ότι η συμμορία στόχευε πολυτελείς κατοικίες σε πλούσιες περιοχές, συχνά με μεγάλους κήπους που διευκόλυναν την πρόσβαση από το πίσω μέρος. Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούσαν σκάλες ή έπιπλα κήπου για να μπουν στον πρώτο όροφο των σπιτιών και εστίαζαν κυρίως στην κρεβατοκάμαρα, όπου ήλπιζαν να βρουν τα πιο πολύτιμα αντικείμενα.

Συνολικά, η συμμορία εμπλέκεται σε 33 διαρρήξεις, με τον Krosi να παραδέχεται μόνο 15 από αυτές. Ο εισαγγελέας τόνισε ότι οι διαρρήκτες ήταν επιλεκτικοί, κλέβοντας μετρητά, κοσμήματα και σχεδιαστικά αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να μεταπωληθούν με μεγάλο κέρδος. Το δικαστήριο άκουσε ότι έξι αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός κόκκινου Mercedes, χρησιμοποιήθηκαν στις διαρρήξεις, όλα με πλαστές πινακίδες ή καταχωρημένα σε φανταστικά ονόματα εταιρειών.

Οι συνεργοί του Krosi, Gerrard Kalaja, Henri Osmani και Alfred Isufi, πιθανόν έχουν φύγει από τη χώρα. Στα σπίτια των θυμάτων βρέθηκε DNA του Kalaja και του Isufi, το οποίο συνέδεε άμεσα τους υπόπτους με τις διαρρήξεις. Ο Krosi και οι άλλοι ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από μια διάρρηξη σε σπίτι στο Blackhall Lane, Kent. Η αστυνομία τους εντόπισε σε μια ιδιοκτησία στο Roman Mews, Harlow, Essex, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων, κοσμημάτων, σχεδιαστικών αντικειμένων και εξοπλισμός διάρρηξης.

Μετά τη σύλληψή τους, οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση για να ανακριθούν για διαρρήξεις στο Surrey. Ωστόσο, εξαφανίστηκαν και ο Krosi συνελήφθη ξανά τον Αύγουστο του περασμένου έτους ενώ οδηγούσε μια μαύρη Range Rover. Μηνύματα στο iPhone του Krosi τον συνέδεαν με την πώληση ρολογιών Rolex και Cartier. Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Krosi παραδέχεται επιλεκτικά τις διαρρήξεις στις οποίες δεν έχει περιθώριο άρνησης. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη διαρρήξεων με πρόθεση κλοπής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου