Έντι Ράμα: Διανομή τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες και επίθεση στον Ντούλε

Έντι Ράμα: Διανομή τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες και επίθεση στον Ντούλε

Ο Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στους Δρυμάδες για τη διανομή τίτλων ιδιοκτησίας, επέκρινε τον επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί προβλήματα και ενισχύει τις διαχωριστικές τάσεις στη Χιμάρα με παράλογα και αστήρικτα επιχειρήματα.

Ο Έντι Ράμα δήλωσε την Παρασκευή ότι όλοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας που διανέμονται στη Χιμάρα, μέρος της περιοχής της Αυλώνας, αποτελούν τη βάση για την οικοδόμηση μιας οικογενειακής οικονομίας. Κατά την παράδοση 789 τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες, ο Ράμα επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των τουριστών.

«Ο αριθμός των τουριστών έχει αυξηθεί, καθώς λίγοι θα μπορούσαν να το φανταστούν. Οι τουρίστες έφτασαν τα 10 εκατομμύρια το 2023 και φέτος μπορεί να φτάσουν τα 13 εκατομμύρια. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή βρίσκουν λόγους να επιστρέψουν,» ανέφερε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι η αξία των ακινήτων θα αυξηθεί περαιτέρω, όπως και τα έσοδα των οικογενειών που ζουν από τον τουρισμό.

Ο Ράμα υπογράμμισε ότι τα παλιά σπίτια αποτελούν περιουσιακά στοιχεία και θα γίνουν οι πιο περιζήτητοι ξενώνες από τους τουρίστες. Συνεπώς, οι τίτλοι ιδιοκτησίας που διανέμονται αποτελούν τη βάση για την οικοδόμηση μιας οικονομίας, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ληφθούν δάνεια από τις τράπεζες για βελτιώσεις και επισκευές των σπιτιών, αυξάνοντας έτσι την οικονομία της οικογένειας.

Εν τω μεταξύ, η οριστική καταχώρηση των ακινήτων στη Χιμάρα αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Ο Ράμα τόνισε τη σημασία της υποβολής αιτήσεων από τους κατοίκους, υπογραμμίζοντας ότι το Γραφείο Κτηματολογίου, η Περιφέρεια και ο δήμος της Αυλώνας είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν τους κατοίκους να κάνουν τις αιτήσεις σωστά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η συνεχιζόμενη διανομή των πιστοποιητικών θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Κτηματολογίου στη Χιμάρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ράμα απέρριψε τις κατηγορίες περί διακριτικής πολιτικής για την περιοχή και επέκρινε τους ανθρώπους που υποκινούν διαχωρισμούς. Ανέφερε ότι η Χιμάρα ανήκει στους κατοίκους της και δεν πρέπει να διχάζεται.

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Ντούλε, ο Ράμα δήλωσε ότι «ο Ντούλες και οι άνθρωποι που υποκινούν διαχωρισμούς προέρχονται από άλλους αιώνες και από τα σκοτεινότερα σημεία της ιστορίας.»

Συμπλήρωσε ότι ο Ντούλες δεν έχει καμία αρμοδιότητα να προκαλεί διαχωρισμούς και να μιλά για ζητήματα που δεν σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Χιμάρας ή της Αλβανίας.

...

Με διανομή τίτλων ιδιοκτησίας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία στη Χιμάρα ο Ράμα

Ο Έντι Ράμα καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων για σκάνδαλα που σχετίζονται με την παραχώρηση γης στην παράκτια ζώνη σε μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, βρέθηκε στη Χιμάρα για το ζή...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου