Υπό έρευνα ο Artan Lame για εμπλοκή σε εξαγορές ψήφων αντί νομιμοποιήσεων αυθαίρετων

Υπό έρευνα ο Artan Lame για εμπλοκή σε εξαγορές ψήφων αντί νομιμοποιήσεων αυθαίρετων

Ο πρώην επικεφαλής του ALUIZNI (Αλβανικό Ινστιτούτο Νομιμοποίησης, Αστικοποίησης και Έργων Υποδομής) και του Κτηματολογίου, Αρτάν Λάμε, εξετάζεται από το Ειδικό Σώμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς (SPAK) σε σχέση με μια υπόθεση αγοράς ψήφων στις τοπικές εκλογές του 2019. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Euronews Albania, το όνομα του Λάμε εμφανίζεται στις υποκλοπές συνομιλιών των υφισταμένων του σχετικά με την αγορά ψήφων με αντάλλαγμα την νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών.

Το SPAK διερευνά αυτή την υπόθεση διαφθοράς, στην οποία ο Λάμε ανακρίθηκε για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Μέχρι στιγμής, τέσσερα άτομα έχουν κατηγορηθεί, ενώ το SPAK υποψιάζεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αξιωματούχοι και πρώην αξιωματούχοι.

Οι συνομιλίες που αναφέρονται στην υπόθεση πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 30ης Ιουνίου 2019. Οι αποκαλύψεις αυτές περιλαμβάνονται σε έναν ογκώδη φάκελο με εκατοντάδες ώρες υποκλοπών, στον οποίο αναφέρεται και το όνομα του Λάμε από τον πρώην υφιστάμενό του, Ντριτάν Στόκα, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο αυτού του έτους.

...

Καταγγελία Ομόνοιας Χιμάρας: «Ο περιοδεύων θίασος του Artan Lame στη Χιμάρα».

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, η Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρία Klotilda Bushka, πραγματοποίησε συνάντηση με τους «πολίτες» της Χιμάρα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου