12 χρόνια φυλάκιση για τον Αλβανό που διακίνησε 100 κιλά κοκαΐνης στη Βρετανία

12 χρόνια φυλάκιση για τον Αλβανό που διακίνησε 100 κιλά κοκαΐνης στη Βρετανία

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει προσοχή στην υπόθεση του Αλβανού Bujar Cozminca. Ο 33χρονος καταδικάστηκε την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, σε 12 χρόνια φυλάκιση για εμπορία σκληρών ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express, ο Cozminca είχε αγοράσει 100 κιλά κοκαΐνης αξίας 3,5 εκατομμυρίων λιρών. Σχεδίαζε να την πουλήσει στην αγορά, αποκομίζοντας περίπου 8 εκατομμύρια λίρες.

Συνελήφθη τον Μάιο του 2021 και στις ιδιοκτησίες του βρέθηκαν 300.000 λίρες σε μετρητά. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης βιβλία που κατέγραφαν συναλλαγές ναρκωτικών ύψους σχεδόν 2 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Cozminca παραδέχθηκε τις κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Οι βρετανικές εφημερίδες σημειώνουν ότι αυτή ήταν η δεύτερη σύλληψή του. Το 2012, είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών και είχε φυλακιστεί για 21 μήνες.

Αφού απελάθηκε στην Αλβανία, επέστρεψε παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2020, οι ερευνητές εντόπισαν επικοινωνίες του στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή EncroChat. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι ο Cozminca διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και ξέπλενε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από εγκληματικές δραστηριότητες κάθε εβδομάδα. Οι ερευνητές ανέλυσαν 6.000 μηνύματά του στην EncroChat. Η ομάδα του είχε διεθνείς συνδέσεις και μπορούσε να λειτουργεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου