Το SPAK ζητά την κατάσχεση 4 χιλιάδων τ.μ. τα οποία ο Γκόρος είχε δώσει στον διορισμένο δήμαρχο Χιμάρας

Το SPAK ζητά την κατάσχεση 4 χιλιάδων τ.μ. τα οποία ο Γκόρος είχε δώσει στον διορισμένο δήμαρχο Χιμάρας

Το Ειδικό Σώμα κατά της Διαφθοράς (SPAK) έχει επιβαρύνει τη θέση του πρώην δημάρχου της Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου, ο οποίος είναι φυλακισμένος για την παραποίηση εγγράφων και την παράνομη μεταβίβαση γης στο χωριό Γκιλεκάτες των Δρυμάδων. Η γη αυτή παραχωρήθηκε στον πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αρτάν Γκάτσι, σύζυγο της πρώην υπουργού Όλτα Τζάκα, για την κατασκευή θερέτρου ως στρατηγικός επενδυτής.

Το SPAK ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GJKKO) την κατάσχεση 4 χιλιάδων τ.μ. γης στη Χιμάρα, τα οποία πιστεύεται ότι ο Γκόρος παραχώρησε στον νέο διορισμένο δήμαρχο της Χιμάρας, Αχιλλέα Μπολάνο. Το όνομα του Μπολάνου αναφέρεται στις έρευνες του SPAK.

Ο Αχιλλέας Μπολάνος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 7 Ιουνίου μετά από ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου, αντικαθιστώντας τη Μπλερίνα Μπάλα, η οποία παραιτήθηκε. Το όνομα του Μπολάνου περιλαμβάνεται επίσης στις καταγγελίες που έκανε ο Φρέντης Μπελέρης στο SPAK για τον Γιώργο Γκόρο, αν και ο Μπολάνος δεν έχει ακόμη κληθεί για ανάκριση.

...

Ο Μπελέρης στέλνει στο SPAK την Αλβανίδα ΥΠΕΞ, τον σύζυγό της και τον Γκόρο

Για την υπόθεση πλαστογραφίας έκτασης στο χωριό Δρυμάδες Η υπουργός Εξωτερικών, Olta Xhaçka, ο σύζυγός της, Artan Gaçi, ο πρώην δήμαρχος της Χιμάρας, Jorgo Goro, και οι κληρονόμοι ενός ακινήτου στους ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου