SPAK: Έρευνες για δομημένη εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση του αποτεφρωτηρίου Τιράνων

SPAK: Έρευνες για δομημένη εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση του αποτεφρωτηρίου Τιράνων

To SPAK διερευνά την υπόθεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων ως δράση δομημένης εγκληματικής ομάδας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την απόφαση του Ειδικού Εφετείου να επιστρέψει στη φυλακή τον Namik Simixhiu. Ο Simixhiu κατηγορείται για «Κατάχρηση καθήκοντος» σε συνεργασία με εγκληματική οργάνωση, και η έφεση του GJKKO αποφάσισε τη σύλληψή του και την παραμονή του στη φυλακή.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2023, συνελήφθησαν οι Erjon Murataj, Bledar Karoli, Taulant Tusha, Namik Simixhiu και Jetmir Llapaj, κατηγορούμενοι από το SPAK για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση του αποτεφρωτηρίου. Παράλληλα, οι κατηγορίες για την υπόθεση αυτή επεκτείνονται και σε υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα, όπως τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Λευτέρ Κόκα, και τον πρώην γραμματέα του Alqi Bllako, που εμπλέκονται και στις υποθέσεις των αποτεφρωτηρίων σε Ελμπασάν και Φίερ.

Το Ειδικό Εφετείο αποφάσισε επίσης τον κατ' οίκον περιορισμό για τους Alba Thoma, Valbona Ballgjini, Sidita Kopliku, Pëllumb Abeshi, Etleva Kondi και Sidita Tola, οι οποίοι σχετίζονται με την υπόθεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων. Τον Μάιο, οι προθεσμίες έρευνας για την υπόθεση αυτή παρατάθηκαν κατά 3 μήνες, κατόπιν αιτήματος των εισαγγελέων της υπόθεσης και έγκρισης του GJKKO.

Η υπόθεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς στην Αλβανία, καθώς αποκαλύφθηκε ότι έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους Αλβανούς φορολογούμενους χωρίς το έργο να υπάρχει πραγματικά. Αυτή η υπόθεση συνδέεται και με άλλες υποθέσεις διαφθοράς, όπως εκείνη της αγοράς εδαφών που κόστισε στους πολίτες 60 εκατομμύρια ευρώ.

...

Τίρανα: 3,8 εκατ. ευρώ μέσα σε τέσσερις μήνες για το... ανύπαρκτο αποτεφρωτήριο

Παρά τη δραματική μείωση των δημόσιων επενδύσεων, οι πληρωμές για ένα ανύπαρκτο αποτεφρωτήριο στα Τίρανα προχωρούν κανονικά. Σύμφωνα με στοιχεία της Τοπικής Βάσης Δεδομένων Δαπανών της Αλβανίας, από τ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου