Κούσνερ: Θα επενδύσω 931 εκατ. ευρώ στο Σαζάν

Κούσνερ: Θα επενδύσω 931 εκατ. ευρώ στο Σαζάν

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να επενδύσει 931 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του νησιού Σαζάν στην Αλβανία, με στόχο τη δημιουργία ενός πολυτελούς θέρετρου με βίλες και ξενοδοχείο της γνωστής αλυσίδας Aman.

Το ακατοίκητο νησί, με έκταση 566 εκταρίων, αναμένεται να μετατραπεί σε πολυτελές καταφύγιο, με βίλες χτισμένες στην κορυφή των βράχων, όπου συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος. Το θέρετρο θα λειτουργεί υπό την επωνυμία Aman, η οποία προσελκύει διάσημους πελάτες όπως ο Mark Zuckerberg, ο Bill Gates και οι Kardashians, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλβανική κυβέρνηση στηρίζει το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο του Κούσνερ. Ο ίδιος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις προοπτικές του νησιού σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Από το 2021, ο Κούσνερ και η σύζυγός του, Ιβάνκα Τραμπ, έχουν επισκεφθεί την Αλβανία αρκετές φορές, με την τελευταία επίσκεψη να πραγματοποιείται τον Ιούνιο. Το ζευγάρι ταξίδεψε στα Βαλκάνια με ιδιωτικό τζετ και ελικόπτερο.

Το αλβανικό υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε την παραλαβή της πρότασης από την πλευρά του Κούσνερ για την ανάπτυξη του νησιού Σαζάν.

...

Ειδική παραγγελία για τις επενδύσεις του Κούσνερ στον Αυλώνα ο νέος νόμος για τις προστατευόμενες περιοχές στην Αλβανία

Η νήσος Σάσων είναι μέρος του μοναδικού Θαλάσσιου Εθνικού Πάρκου που διαθέτει η Αλβανία. Η Κομισιόν προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι πρέπει να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα - φροντίζοντας να ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου