Μπερίσα: Πάνω από 500.000 ευρώ οι δικαστικές του μάχες για το βρετανικό "non grata"

Μπερίσα: Πάνω από 500.000 ευρώ οι δικαστικές του μάχες για το βρετανικό "non grata"

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, κατηγορούμενος για διαφθορά, έχει δαπανήσει πάνω από 400.000 λίρες για να αντικρούσει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που του απαγόρευσε την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Πρίτι Πατέλ, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, αποφάσισε να τον αποκλείσει από τη χώρα, επικαλούμενη «σαφείς συνδέσεις με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και εγκληματίες» που αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στη Βρετανία και την Αλβανία.

Ο Μπερίσα, που διετέλεσε πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013, ηγείται της αντιπολίτευσης με το Δημοκρατικό Κόμμα. Τον Δεκέμβριο του 2022, δικαστήριο της Αλβανίας διέταξε τον κατ' οίκον περιορισμό του, καθώς διερευνάται για υποτιθέμενη κατάχρηση εξουσίας προς όφελος του γαμπρού του, κατηγορίες που ο ίδιος απορρίπτει, κατηγορώντας τον νυν πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι τον στοχοποιεί.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, ο Μπερίσα ξόδεψε πάνω από 500.000 ευρώ για δικηγόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να υπάρχει ένδειξη ότι η κόρη του, που κάλυψε μέρος των εξόδων, εμπλέκεται στις κατηγορίες διαφθοράς.

...

Το Ην. Βασίλειο επανεξετάζει την κήρυξη του Μπερίσα ως non-grata

Η δικαστική αναθεώρηση του πρώην Πρωθυπουργού της Αλβανίας κατά του Βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την απόφαση να του απαγορευτεί από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε χθες. Ο Σαλί Μπερίσα είν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου