Συνελήφθη Κοσοβάρος που φέρεται να ήταν κορυφαίο στέλεχος της Μοσάντ στην Τουρκία

Συνελήφθη Κοσοβάρος που φέρεται να ήταν κορυφαίο στέλεχος της Μοσάντ στην Τουρκία

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε τον Κοσοβάρο Liridon Rexhepi, ο οποίος, σύμφωνα με την Τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT), θεωρείται επικεφαλής του χρηματοοικονομικού δικτύου της Μοσάντ στην Τουρκία. Πηγές ασφαλείας ανέφεραν την Τρίτη ότι ο Ρετζέπι διαχειριζόταν τις οικονομικές δραστηριότητες της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρετζέπι εκτελούσε εντολές της Μοσάντ, όπως παρακολουθήσεις με drone και την παρακολούθηση Παλαιστινίων πολιτικών. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι διοχέτευε χρηματικά ποσά σε πράκτορες που συγκέντρωναν πληροφορίες για τη Συρία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ρετζέπι είχε μεταφέρει σημαντικά ποσά μέσω Western Union σε τοπικούς πράκτορες στην Τουρκία, από την είσοδό του στη χώρα στις 25 Αυγούστου μέχρι τη σύλληψή του στις 30 Αυγούστου από τις τουρκικές αρχές. Κατά την ανάκριση, ο Ρετζέπι παραδέχτηκε ότι είχε εμπλακεί στη μεταφορά χρημάτων.

Οι επιχειρήσεις της MIT αποκάλυψαν το χρηματοοικονομικό δίκτυο της Μοσάντ, το οποίο χρηματοδοτούσε τους πράκτορές της στην Τουρκία μέσω χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, κυρίως του Κοσόβου. Τα κεφάλαια μεταφέρονταν μέσω Western Union και κρυπτονομισμάτων από το Κόσοβο και στη συνέχεια προωθούνταν σε πηγές στη Συρία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου