Κούρτι: Το Κοσσυφοπέδιο θα συνεχίσει να αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Τουρκία

Κούρτι: Το Κοσσυφοπέδιο θα συνεχίσει να αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας, Ejup Maqedonci, υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Χαλούκ Γκιοργκούν, με τον οποίο συζήτησαν για τη συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας. Αρχικά, ο Κούρτι εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της τουρκικής υπηρεσίας για τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσόβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωθυπουργίας του Κοσόβου, ο Κούρτι ανέφερε ότι το Κόσοβο θα συνεχίσει να προμηθεύεται στρατιωτικό εξοπλισμό από την Τουρκία, η οποία παραμένει ένας από τους βασικούς εταίρους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, ειδικότερα στην παραγωγή πυρομαχικών, καθώς και οι ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας για πιθανούς επενδυτές από την Τουρκία. Στο πλαίσιο της κοινής συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Άμυνας Εγιούπ Μακεδόντσι είχε επίσης μια ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Χαλούκ Γκιοργκούν.

Ο Maqedonci ενημέρωσε για τη συνάντηση αυτή μέσω μιας ανάρτησης στο προφίλ του στο Facebook, αναφέροντας ότι συζήτησαν για τη στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου