Γερμανία: Δύο τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν από τις αρχές - Ανάμεσα στους συλληφθέντες και Αλβανοί

Γερμανία: Δύο τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν από τις αρχές - Ανάμεσα στους συλληφθέντες και Αλβανοί

Η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε 2 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι του Αμβούργου και συνέλαβε αρκετούς υπόπτους, ανάμεσα τους και Αλβανούς. Σύμφωνα με τις αρχές, η αξία της κοκαΐνης στην παράνομη αγορά υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό είναι μια εξαιρετική επιτυχία και μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις σε εξέλιξη,» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Αμβούργου, Andy Grote.

Η αστυνομία εντόπισε την κοκαΐνη όταν έλεγξε ένα εμπορευματοκιβώτιο στην περιοχή Rothenburgsort, κοντά στο λιμάνι. Μέσα στο κοντέινερ, βρέθηκαν κρυμμένα πακέτα κοκαΐνης ανάμεσα σε κιβώτια με μπανάνες. Το φορτίο έπρεπε αρχικά να οδηγηθεί με φορτηγό από τον τερματικό σταθμό Altenwerder για έλεγχο με ακτίνες Χ, όμως ο οδηγός άλλαξε πορεία. Το φορτηγό τελικά σταμάτησε σε μια αποθήκη πίσω από μια εταιρεία μεταφορών, όπου οι ύποπτοι φαίνεται να σχεδίαζαν την ανταλλαγή της κοκαΐνης με μπανάνες.

Η Ειδική Ομάδα της Αστυνομίας παρενέβη τη στιγμή της εκφόρτωσης και συνέλαβε 12 υπόπτους. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, οι συλληφθέντες ήταν ηλικίας από 21 έως 43 ετών και προέρχονταν από χώρες όπως η Γερμανία, η Τουρκία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία, η Αλβανία και η Ινδία. Κάποιοι από αυτούς ήταν ήδη γνωστοί στην αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών. Οι αρχές ανέφεραν ότι είχαν λάβει πληροφορίες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο έλεγχος ήταν αποτέλεσμα εβδομάδων μυστικών ερευνών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου