Μιλάνο: Αλβανοί συνελήφθησαν για την κατοχή 200 κιλών ναρκωτικών

Μιλάνο: Αλβανοί συνελήφθησαν για την κατοχή 200 κιλών ναρκωτικών

Δύο επιχειρήσεις οδήγησαν στον εντοπισμό 4 αυτοκινήτων, εκ των οποίων το ένα είχε βρετανικές πινακίδες, παρκαρισμένα κοντά στα κοιμητήρια του Μιλάνου. Στα τρία από αυτά βρέθηκαν 142 κιλά ναρκωτικών, ενώ στο τέταρτο ανακαλύφθηκαν επιπλέον 60 κιλά. Παράλληλα, οι έρευνες σε διάφορες κατοικίες οδήγησαν στην κατάσχεση μηχανημάτων καταμέτρησης χρημάτων, εξοπλισμού και 80 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά.

Η ιταλική αστυνομία ολοκλήρωσε δύο επιχειρήσεις στην περιοχή του Μιλάνου, κατασχέτοντας τουλάχιστον 202 κιλά κοκαΐνης και συλλαμβάνοντας 3 Αλβανούς, που θεωρούνται ύποπτοι ως κάτοχοι ή διακινητές των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών στην αγορά ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των κατασχέσεων βρέθηκαν επίσης 80 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, εκ των οποίων τα 18 χιλιάδες ήταν πλαστά.

Υπάρχουν υποψίες ότι η ομάδα είτε πλήρωνε μέρος των συναλλαγών με πλαστά χρήματα είτε δεχόταν πληρωμές από τους αγοραστές με πλαστά χαρτονομίσματα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Monza και Brianza, με τα ναρκωτικά να ανακαλύπτονται μέσα σε 4 αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά σε κοιμητήρια. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τα γεγονότα στα μέσα ενημέρωσης την 1η Οκτωβρίου, αν και οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την κατάσχεση ως ρεκόρ για την περιοχή, σημειώνοντας ότι η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κοιμητήριο της Agrate, όπου βρέθηκαν τα τρία οχήματα με 142 κιλά κοκαΐνης. Το τέταρτο όχημα, το οποίο μετέφερε 60 κιλά κοκαΐνης, βρέθηκε σε άλλη κοντινή περιοχή.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 37 έως 44 ετών, είχαν νοικιάσει γκαράζ και διαμερίσματα σε διάφορες τοποθεσίες. Ένας από αυτούς διέμενε σε κατοικία στην οδό "Via Ghiringhella", μια κατοικημένη περιοχή πίσω από το επιχειρηματικό κέντρο Colleoni, όπου οι καραμπινιέροι πραγματοποίησαν έρευνες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά την πρώτη επιχείρηση, οι καραμπινιέροι συνέλαβαν έναν τρίτο Αλβανό, ο οποίος βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο με βρετανικές πινακίδες και είχε παραλάβει 60 κιλά κοκαΐνης από τους άλλους δύο.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν επίσης έρευνες σε πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Agrate και στο Μιλάνο. Κατασχέθηκαν μηχανήματα για την καταμέτρηση χρημάτων, δύο μηχανές συσκευασίας κενού αέρος και μια τσάντα που περιείχε εκατοντάδες πλαστά χαρτονομίσματα. Συνολικά, βρέθηκαν περίπου 80 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα 18 χιλιάδες ήταν πλαστά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου