Ρωμαϊκοί θησαυροί στο Άσκελον: Αποκαλύφθηκαν τύμβοι με τοιχογραφίες ελληνικών θεών

Ρωμαϊκοί θησαυροί στο Άσκελον: Αποκαλύφθηκαν τύμβοι με τοιχογραφίες ελληνικών θεών

Αρχαιολόγοι της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του Άσκελον, έφεραν στο φως δύο καλά διατηρημένους ρωμαϊκούς τύμβους, οι οποίοι βρίσκονται στον κήπο μιας περιοχής κοντά στη Μαρίνα της πόλης.

Οι τύμβοι αυτοί, ηλικίας περίπου 1.700 ετών, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930, ωστόσο η μακροχρόνια διαδικασία αποκατάστασής τους ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα.

Αυτά τα αρχαία ταφικά μνημεία περιέχουν εντυπωσιακές τοιχογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν μορφές της ελληνικής μυθολογίας, όπως η Αφροδίτη και η Δήμητρα, καθώς και άλλες σκηνές εμπνευσμένες από τη φύση και την καθημερινή ζωή. Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις ενισχύουν τη σύνδεση της αρχαίας πόλης Άσκελον με τη Ρωμαϊκή περίοδο, όταν λειτουργούσε ως σημαντικό λιμάνι.

Ο δήμαρχος του Άσκελον, Tomer Glam, τόνισε τη σημασία της διατήρησης των ιστορικών αυτών χώρων και την προσβασιμότητά τους στο κοινό, ενώ ο διευθυντής της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, Eli Escuzido, εξήρε την πόλη ως παράδειγμα ενσωμάτωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην αστική ζωή. Η αποκατάσταση και ανάδειξη των τύμβων αποσκοπεί στην ενίσχυση της σύνδεσης των κατοίκων και των επισκεπτών με την ιστορική κληρονομιά της περιοχής, δημιουργώντας παράλληλα χώρους πολιτισμού και εκδηλώσεων.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου