Σήμερα η μαζική διαμαρτυρία της αλβανικής αντιπολίτευσης

Σήμερα η μαζική διαμαρτυρία της αλβανικής αντιπολίτευσης

Λίγες ώρες απομένουν για τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 18:00. Σε σχέση με την εκδήλωση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η Κρατική Αστυνομία ανακοίνωσε το σχέδιό της για τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία ενημέρωσε πως σήμερα στα Τίρανα, από τις 18:00 μέχρι τη λήξη της διαδήλωσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο "Dëshmorët e Kombit", από τη διασταύρωση του Υπουργείου Εσωτερικών μέχρι την πλατεία "Nënë Tereza", καθώς και στους δρόμους: "Ukraina e Lirë", "Papa Gjon Pali II" και "Ismail Qemali". Επίσης, περισσότερες από 1.000 αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται επί τόπου.

Ανάλογα με την εξέλιξη της διαδήλωσης, ενδέχεται να υπάρξουν και άλλοι περιορισμοί κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους. Η Κρατική Αστυνομία ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, προτρέποντας να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στις συγκεκριμένες περιοχές και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές, για να μην παρεμποδίσουν την ελεύθερη διέλευση των συμμετεχόντων στη διαδήλωση.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση, να αποστασιοποιηθούν από κάθε πράξη που θα μπορούσε να απειλήσει τη δημόσια ασφάλεια, την ανθρώπινη ζωή ή να προκαλέσει βία κατά των κρατικών θεσμών, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, των αστυνομικών, των εκπροσώπων των ΜΜΕ και των πολιτών.

Οι Δημοκρατικοί αυτή τη φορά έχουν δηλώσει ότι η διαδήλωση θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη.

Θυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση έχει καλέσει σε πανεθνική διαμαρτυρία, αντιδρώντας στην καταδίκη του πρώην βουλευτή Έρβιν Σαλιάνι σε ένα έτος φυλάκισης. Έχει γίνει γνωστό ότι η διαδήλωση δεν θα περιλαμβάνει πολιτικές ομιλίες, ενώ ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του χθες, χαρακτήρισε τη διαδήλωση ως την αρχή της πολιτικής ανυπακοής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά τη δημιουργία μιας τεχνικής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου