Την Πέμπτη η Εκλογική Επιτροπή αποφασίζει για τη θητεία του Μπελέρη - Πότε θα έχουμε νέες εκλογές στη Χιμάρα

Την Πέμπτη η Εκλογική Επιτροπή αποφασίζει για τη θητεία του Μπελέρη - Πότε θα έχουμε νέες εκλογές στη Χιμάρα

Την Πέμπτη, ο Επίτροπος Εκλογών, Ilirjan Celibashi, θα αποφασίσει για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη από τη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) κινητοποιήθηκε από τον πρόεδρο της FRESSH (Αλβανικό Ευρωσοσιαλιστικό Φόρουμ Νεολαίας) στη Χιμάρα, Eugen Likaj, ο οποίος, μετά την καταδίκη του Μπελέρη στο Εφετείο, ζητά από τον Celibashi να εφαρμόσει τον νόμο περί αποποινικοποίησης και να κηρύξει τη λήξη της θητείας του ως δήμαρχος.

Εάν ο Celibashi αποφασίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος της Χιμάρας, τότε η απόφαση θα γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό Rama και τον πρόεδρο Begaj. Σύμφωνα με τον Εκλογικό Κώδικα, μέσα σε δύο ημέρες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ορίσει την ημερομηνία για τις νέες εκλογές στον Δήμο Χιμάρας.

Ο Κώδικας επίσης προβλέπει ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν όχι νωρίτερα από 30 ημέρες και όχι αργότερα από 45 ημέρες από την ημερομηνία γνωστοποίησης της διακοπής της θητείας. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εκλογές για τον νέο δήμαρχο της Χιμάρας θα πραγματοποιηθούν μέσα στην περίοδο από τις 4 Αυγούστου έως τις 18 Αυγούστου.

...

Η υπεράσπιση του Μπελέρη κατέθεσε αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σήμερα η υπεράσπιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας και ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη, κατέθεσε δυο αιτήματα στις αλβανικές αρχές: 1. Στο Πρωτοδικείο του Φιέρι για ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου