Γεραπετρίτης: Επιφυλάξεις για την ακεραιότητα της απογραφής στην Αλβανία

Γεραπετρίτης: Επιφυλάξεις για την ακεραιότητα της απογραφής στην Αλβανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Alexander Schallenberg παραχώρησε συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε για κόμη μια φορά στην υπόθεση Μπελέρη, αλλά και στα αποτελέσματα της απογραφής της Αλβανίας αναφορικά με την καταγραφή των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας που ζουν στη χώρα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις:

«Για δε την Αλβανία γνωρίζουμε όλοι πώς έχει η κατάσταση. Η Ελλάδα είχε τοποθετηθεί εγκαίρως στο ζήτημα της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη. Αναμένουμε από την Αλβανία να κάνει το αυτονόητο. Να σεβαστεί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το οποίο επιβάλλει τη δυνατότητα του, πλέον εκλεγμένου αιρετού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να αναλάβει τα καθήκοντά του και να συμμετέχει πλήρως.

Βεβαίως, στο πλαίσιο αυτό να εκφράσω και τις επιφυλάξεις του Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την ακεραιότητα της απογραφής, η οποία έχει γίνει στην Αλβανία. Τα πρώτα αποτελέσματα αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της απογραφής, που θέτουν εν αμφιβόλω και τα ίδια τα αποτελέσματα. Τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας έχουν ήδη καταθέσει και αναφερθεί σε αυτά. Υπάρχουν θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η απογραφή αυτή.

Πρόκειται σαφέστατα για ένα προαπαιτούμενο σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία κάθε χώρας το να σέβεται την ακρίβεια των δεδομένων. Και απαιτούμε από όλες τις χώρες να υπάρχει απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων αυτών. » κατέπληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου