Euro 2024: 90 χιλιάδες Αλβανοί οπαδοί ξόδεψαν τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια ευρώ

Euro 2024: 90 χιλιάδες Αλβανοί οπαδοί ξόδεψαν τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια ευρώ

Οι αγώνες της Εθνικής Αλβανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στους Αλβανούς, τόσο στην Αλβανία όσο και στη διασπορά. Στους αγώνες με Ιταλία και Ισπανία, οι Αλβανοί φίλαθλοι ήταν ορατά πλειοψηφία στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για τους Αλβανούς φιλάθλους που παρακολούθησαν τους αγώνες, αν και ζήτησαν τα στοιχεία από την UEFA, η οποία διαχειριζόταν την πώληση εισιτηρίων. Σύμφωνα με την UEFA, 10.000 εισιτήρια δόθηκαν σε φιλάθλους κάθε ομάδας για κάθε αγώνα, άρα για τη φάση των ομίλων οι Αλβανοί είχαν περίπου 30.000 εισιτήρια.

Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός φιλάθλων ήταν μεγαλύτερος λόγω της μεταπώλησης εισιτηρίων. Για την αντιμετώπιση της μαύρης αγοράς, η UEFA δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μεταπώλησης εισιτηρίων. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, περίπου 90.000 Αλβανοί παρακολούθησαν τους αγώνες, με 50.000 να είναι παρόντες στον αγώνα με την Ιταλία, 35.000 με την Ισπανία και 15.000 με την Κροατία.

Τα εισιτήρια για τη φάση των ομίλων κόστιζαν από 30 έως 200 ευρώ. Στη μεταπώληση, οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες. Επίσης, ταξιδιωτικά γραφεία στην Αλβανία προσέφεραν πακέτα για τους αγώνες, που περιλάμβαναν πτήσεις τσάρτερ, μεταφορές και εισιτήρια, με κόστος από 1000 έως 1300 ευρώ ανά αγώνα.

Υπολογίζεται ότι μόνο για τα εισιτήρια ξοδεύτηκαν τουλάχιστον 900.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό να είναι αρκετά μεγαλύτερο λόγω της μεταπώλησης και των υψηλότερων τιμών. Με περίπου 90.000 Αλβανούς φιλάθλους να παρακολουθούν τους αγώνες, η ελάχιστη δαπάνη για τα εισιτήρια εκτιμάται στα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής, ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

...

Στα 10 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Εθνικής Αλβανίας από το Euro 2024

Η Εθνική Αλβανίας ολοκλήρωσε την πορεία της στο Euro 2024 με 4 βαθμούς, ισοπαλία κόντρα στην Κροατία και ήττες από Ισπανία και Ιταλία. Παρά την μη πρόκριση στους 16, η εμφάνιση κρίνεται αξιοπρεπής, ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου