Μπελάδες για τον διορισμένο δήμαρχο Χιμάρας - Θα αδειάσει ξανά η καρέκλα του δημάρχου;

Μπελάδες για τον διορισμένο δήμαρχο Χιμάρας -  Θα αδειάσει ξανά η καρέκλα του δημάρχου;

Επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη θέση του πρώην δημάρχου της Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου, καθώς τις τελευταίες ημέρες η ειδική εισαγγελία SPAK έχει απευθυνθεί στο δικαστήριο με αίτημα της παραμονής του μέτρου ασφαλείας της προφυλάκισης του.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε αρχικά από τον εισαγγελέα της Αυλώνας, αλλά μεταφέρθηκε πριν από ένα μήνα στα Τίρανα, φαίνεται πως τώρα ολοκληρώνεται από τον εισαγγελέα του SPAK, Elvin Gjokaj, ο οποίος φέρεται να έχει απευθυνθεί στο ειδικό δικαστήριο με αίτημα για τη δέσμευση μιας έκτασης γης στη Χιμάρα, η οποία αποκτήθηκε παράνομα, και τον καθορισμό του μέτρου της προφυλάκισης για τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Γκόρο.

Η αλβανική εφημερίδα ORA NEWS ενημερώνει πως η συγκεκριμένη έκταση γης 4900 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή Λιβάδι στη Χιμάρα και αποκτήθηκε παράνομα από τον Αχιλλέα Μπολάνο, που είναι επί του παρόντος διορισμένος δήμαρχος της Χιμάρας από το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, το έτος 2015-2016 καταρτίστηκε λίστα με κατοίκους της Χιμάρας οι οποίοι δεν είχαν λάβει εκτάσεις γης κατά την διανομή τους το έτος 1991 σύμφωνα με το νόμο 7501 (νόμος περί καλλιεργήσιμης γης). Ανάμεσα στη λίστα δικαιούχων για απόκτηση γης, ήταν και αυτό του νυν διορισμένου δημάρχου Χιμάρας Αχιλλέα Μπολάνου. Ωστόσο, από τις έρευνες που διενεργήθηκαν από την εισαγγελία, προέκυψε πως ο Μπολάνος όχι μόνο ήταν μέλος της ομάδας εργασίας που συνέταξε τη λίστα των δικαιούχων, αλλά σύμφωνα με επίσημα κρατικά έγγραφα είχε λάβει καλλιεργήσιμη γη και το 1991, συνεπώς δεν έπρεπε να πάρει ξανά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η δουλειά που έγινε από τον Γκόρο και τα στελέχη του, ήταν τόσο πρόχειρη που δεν πραγματοποίησαν κανέναν επιτόπιο έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχε επικάλυψη στις εκτάσεις αυτές, αν υπήρχαν κατασκευές με άδεια ή χωρίς άδεια, αν υπήρχαν άλλοι διεκδικητές της ιδιοκτησίας και αν οι σχέσεις μεταξύ των γειτόνων ήταν κανονισμένες κ.λπ.

Οι έρευνες του SPAK έχουν επίσης επικεντρωθεί και σε ένα άλλο άτομο που ήταν μέλος της ομάδας εργασίας που κατήρτισε τη λίστα με τα ονόματα των ατόμων που απέκτησαν γη παράνομα στη Χιμάρα.

Με τους ρυθμούς που βλέπουμε να προχωρά η έρευνα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Χιμάρα να μείνει για ακόμη μια φορά χωρίς δήμαρχο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου