Στα 10 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Εθνικής Αλβανίας από το Euro 2024

Στα 10 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Εθνικής Αλβανίας από το Euro 2024

Η Εθνική Αλβανίας ολοκλήρωσε την πορεία της στο Euro 2024 με 4 βαθμούς, ισοπαλία κόντρα στην Κροατία και ήττες από Ισπανία και Ιταλία. Παρά την μη πρόκριση στους "16", η εμφάνιση κρίνεται αξιοπρεπής, ειδικά σε έναν όμιλο με μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η συμμετοχή στο Euro φέρνει και οικονομικά οφέλη. Η UEFA προσφέρει ένα πάγιο ποσό 9,25 εκατομμυρίων ευρώ σε κάθε ομοσπονδία, ενώ η Αλβανία κέρδισε επιπλέον 500.000 ευρώ για την ισοπαλία με την Κροατία, φτάνοντας τα συνολικά έσοδα από την UEFA στα 9,75 εκατομμύρια.

Επιπρόσθετα, η πρόκριση στο Euro δημιούργησε ευκαιρίες για χορηγίες, με εταιρείες να εκμεταλλεύονται την εικόνα της ομάδας για αύξηση της αναγνωρισιμότητας. Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FSHF) δεν δημοσιοποιεί τα έσοδα από χορηγίες, όμως ο πρόεδρος Armand Duka είχε θέσει ως στόχο τον διπλασιασμό των εσόδων μετά τη συμμετοχή.

Φυσικά, η συμμετοχή σε ένα μεγάλο τουρνουά φέρνει και έξοδα. Σύμφωνα με τον Duka, μεγάλο μέρος των μπόνους από την πρόκριση καλύφθηκε από τα έξοδα συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου