Πάνω από 5 τόνοι νεκρών ψαριών απειλούν με επιδημία την περιοχή του Φίερι

Πάνω από 5 τόνοι νεκρών ψαριών απειλούν με επιδημία την περιοχή του Φίερι

Περισσότεροι από 5 τόνοι νεκρών ψαριών έχουν γεμίσει τις ακτές του ταμιευτήρα της Πετόβας στο Φιέρι, προκαλώντας έντονη δυσοσμία και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Ζώα, προσελκύονται από τα νεκρά ψάρια, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών, εν μέσω καλοκαιρινών θερμοκρασιών.

Παρά την ανησυχητική κατάσταση, οι κάτοικοι της περιοχής αποφεύγουν να μιλήσουν στα ΜΜΕ, φοβούμενοι πιθανές αντιδράσεις.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, η Αρχή Ελέγχου Τροφίμων, η Διεύθυνση Αλιείας και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Φιέρι, αποποιούνται την ευθύνη, αναφέροντας ότι η αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο Φερρίκ Αβντία, διευθυντής γεωργίας του δήμου Φιέρι, διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι πρωτοφανής και οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες και την πτώση της στάθμης του νερού.

Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και η αστυνομία, ενώ έχει δοθεί εντολή στον μισθωτή του ταμιευτήρα να απομακρύνει τα νεκρά ψάρια.

Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα πριν από δύο μήνες στον ταμιευτήρα του Κουργιάν στο Ροσκόβετς, όπου η έγκαιρη παρέμβαση των αρχών απέτρεψε την επιδείνωση της κατάστασης.

...

Πασίγνωστη λίμνη στην Αλβανία πνίγεται στα σκουπίδια και στα νεκρά ζώα

Καθώς η καλοκαιρινή σεζόν βρίσκεται στο απόγειό της, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την Αλβανία για να απολαύσουν τις φυσικές της ομορφιές. Δυστυχώς, η κατάσταση στη λίμνη Κομάν είναι απογοητευτική, κ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου