Βέμπερ: «Η αποφυλάκιση του Μπελέρη μια καλή είδηση για την οικογένεια του ΕΛΚ»

Βέμπερ: «Η αποφυλάκιση του Μπελέρη μια καλή είδηση για την οικογένεια του ΕΛΚ»

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, αντέδρασε σχετικά με την απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη από τις αλβανικές φυλακές, έπειτα από 16 μήνες.

«Η απελευθέρωση του συναδέλφου μας, Φρέντη Μπελέρη, είναι μια καλή είδηση για όλη την οικογένεια της ομάδας του ΕΛΚ. Ανυπομονούμε να τον έχουμε μαζί μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας», έγραψε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ελεύθερος μετά από 16 μήνες ο Μπελέρης

Ο Φρέντης Μπελέρης αφέθηκε ελεύθερος μετά από 16 μήνες κράτησης, υπό τον όρο να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα. Σε δήλωσή του, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την απελευθέρωσή του, αλλά σημείωσε ότι δεν είναι χαρούμενος, καθώς το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Ανέφερε ότι οι θεσμοί δεν λειτούργησαν σωστά και η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε όπως θα έπρεπε.

Ο Μπελέρης υπογράμμισε ότι η απόφαση απελευθέρωσής του είναι μόνο μια μικρή νίκη και ο αγώνας του μόλις ξεκινά. Σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την πραξικοπηματική μεταχείριση που υπέστη από το αλβανικό καθεστώς. Τώρα, ως ευρωβουλευτής, δεσμεύεται να εστιάσει στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και στο κράτος Δικαίου, χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Ο Μπελέρης ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τη θαρραλέα απόφασή του να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ζωής του. Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους στενούς φίλους του, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου, για τη συνεχή τους στήριξη, καθώς και προς τους Έλληνες πολίτες που τον ενθάρρυναν κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπελέρης είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης από τον Ιούλιο, καθώς είχε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία. Ωστόσο, η αποφυλάκισή του είχε καθυστερήσει λόγω αναβολών από τους δικαστές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου