Γλέντι μέχρι πρωίας στη Χιμάρα για την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη

Γλέντι μέχρι πρωίας στη Χιμάρα για την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη

Με την ψυχή τους γιόρτασαν οι κάτοικοι της Χιμάρας την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη μετά από 16 μήνες. Κατά την φυλάκιση του, οι Χιμαραίοι είχαν την τύχη να γιορτάσουν την εκλογή του ως δήμαρχος το 2023 αλλά και την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, η παραμονή όμως στη φυλακή σκίαζε αυτές τις επιτυχίες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την αποφυλάκιση του, πομπή αυτοκινήτων με φίλους και υποστηρικτές τον συνόδευσε μέχρι τη Χιμάρα. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μπροστά στο γραφείο της Ομόνοιας Χιμάρας, όπου ο Φρέντης Μπελέρης μίλησε δια ζώσης στους κατοίκους της Χιμάρας μετά από 16 ολόκληρους μήνες, για να τους ευχαριστήσει και να τους διαβεβαιώσει πως θα παραμείνει στο πλευρό τους.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα, με τους κατοίκους να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το φαινόμενο λατρείας των Χιμαραίων στο πρόσωπο του Μπελέρη έχει εξήγηση, ο ίδιος επί σειρά ετών με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες έχει ασχοληθεί με την προάσπιση των δικαιωμάτων των κατοίκων της Χιμάρας. Είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα στο πλευρό κάθε κατοίκου που αντιμετώπιζε πρόβλημα και στεκόταν στο πλευρό του έμπρακτα, δίχως κανένα προσωπικό όφελος, απεναντίας αυτό τον έβαλε στο στόχαστρο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο απλός κόσμος είδε την δίωξη του ως δίωξη κατά της Χιμάρας και των ίδιων των κατοίκων της.

Η αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη δίνει ξανά ώθηση στους Χιμαραίους και αναπτερώνει το ηθικό τους. Ο ίδιος θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη του για τη Χιμάρα πλέον και ως ευρωβουλευτής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου