Τουρίστρια ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και αποκαλύπτει σε ποια χώρα δεν ένιωσε ασφαλής

Τουρίστρια ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και αποκαλύπτει σε ποια χώρα δεν ένιωσε ασφαλής

Η Αλβανία έχει κερδίσει τη φήμη της ως ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός στα Βαλκάνια, ωστόσο, το θέμα της ασφάλειας για τους τουρίστες έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, ειδικά από τη στιγμή που αρκετοί ταξιδιώτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Μία μοναχική ταξιδιώτισσα είναι η 19χρονη Αμερικανίδα Eve Kovac, η οποία περιέγραψε τις εμπειρίες της από την Αλβανία σε συνέντευξή της στο MailOnline Travel.

Η Eve, από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ξεκίνησε την πρώτη της σόλο περιπέτεια στην Ευρώπη μόλις λίγους μήνες αφότου έκλεισε τα 18. Όπως η ίδια σημειώνει, ενώ οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης την έκαναν να νιώσει ασφαλής, στην Αλβανία οι εμπειρίες της ήταν διαφορετικές, και δεν αισθάνθηκε άνετα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αλβανία, η Eve περιέγραψε ότι ένιωσε σαν «θήραμα» λόγω της συμπεριφοράς κάποιων ανδρών στο δρόμο. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ακόμη και παντρεμένοι άντρες που κάθονταν με τις συζύγους τους, έστρεφαν το βλέμμα τους προς αυτήν, γεγονός που την έκανε να νιώθει ανασφαλής.

Ένα από τα περιστατικά που μοιράστηκε περιλάμβανε έναν άγνωστο που άγγιξε τα μαλλιά της σε ένα σούπερ μάρκετ, ενώ παρατήρησε πως ορισμένοι άνθρωποι της έβγαλαν φωτογραφίες χωρίς την άδειά της. Η Eve πιστεύει ότι το γεγονός πως είναι ξανθιά με μπλε μάτια ίσως την έκανε στόχο.

Συγκρίνοντας την Αλβανία με άλλες χώρες της Ευρώπης που επισκέφτηκε, η Eve ανέφερε πως στην Νορβηγία ένιωσε πιο ασφαλής. Από τη δεύτερη κιόλας μέρα εκεί, έβγαλε τις κλειδαριές από τις βαλίτσες της, κάτι που δείχνει την αίσθηση εμπιστοσύνης που είχε. Αν και δεν ένιωσε την "ζεστασιά" και το καλωσόρισμα που βρήκε σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, η γενικότερη αίσθηση της ασφάλειας στην Νορβηγία ήταν έντονη.

Η Ιταλία, και συγκεκριμένα η Ακτή Αμάλφι, αναδείχθηκε ως ο αγαπημένος της προορισμός στην Ευρώπη. Εκεί βρήκε εξαιρετική φιλοξενία και όμορφες παραλίες. Στην Ελλάδα, που βρισκόταν επίσης στη λίστα της, οι εμπειρίες της ήταν μικτές, αλλά η Αλβανία φαίνεται να άφησε την πιο αρνητική εντύπωση όσον αφορά την ασφάλεια.

Αν και η εμπειρία της στην Αλβανία δεν ήταν ιδανική, η Eve μοιράζεται σημαντικές συμβουλές για να παραμείνουν ασφαλείς οι ταξιδιώτες κατά τις περιπλανήσεις τους. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν το να φέρνεις πάντα κλειδαριές για τις βαλίτσες σου, να είσαι σε εγρήγορση και να μην δίνεις ποτέ χρήματα σε αγνώστους που το ζητούν. Επιπλέον, τονίζει τη σημασία της αυτοπροστασίας, ενθαρρύνοντας τους ταξιδιώτες να ακολουθούν το ένστικτό τους. Όπως λέει: «Αν νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε μάλλον είναι έτσι».

Τέλος, η Eve τονίζει πως, παρότι τα ταξίδια μπορεί να είναι προσιτά με σωστό προγραμματισμό και οικονομία, η ασφάλεια πρέπει πάντα να αποτελεί προτεραιότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου