Ράμα: Η Αλβανία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα «Βατικανό» μέσα στα Τίρανα

Ράμα: Η Αλβανία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα «Βατικανό» μέσα στα Τίρανα

Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κρατιδίου στην Αλβανία, παρόμοιου με το Βατικανό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έντι Ράμα, εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει στους Μπεκτασήδες μια δική τους ανεξάρτητη περιοχή, ως τρόπο προώθησης της θρησκευτικής ανεκτικότητας.

Το κράτος αυτό θα είναι περίπου τέσσερις φορές μικρότερο από το Βατικανό, καλύπτοντας έκταση περίπου 11 εκταρίων. Στην περιοχή αυτή θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ και οι γυναίκες θα έχουν την ελευθερία να ντύνονται όπως επιθυμούν, χωρίς περιορισμούς στον τρόπο ζωής.

Η Αλβανία σκοπεύει να δώσει στο νέο κράτος δική του διοίκηση, διαβατήρια και σύνορα. Ο κ. Ράμα έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει σύντομα τα σχέδιά του για το νέο αυτό κυρίαρχο κράτος, το οποίο θα ονομάζεται «Αυτόνομο Κράτος του Τάγματος των Μπεκτασήδων».

Η πρωτεύουσα του νέου αυτού κράτους θα βρίσκεται στα Τίρανα και κύριος σκοπός του θα είναι η προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας. Ένα νομικό επιτελείο, στο οποίο συμμετέχουν και διεθνείς νομικοί, επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου για τον καθορισμό της κυριαρχίας του νέου κράτους, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιες χώρες, αν υπάρχουν, θα αναγνωρίσουν το νέο κράτος. Ο Ράμα, που δηλώνει μη θρησκευόμενος καθολικός, ανέφερε ότι μόνο λίγοι κοντινοί του συνεργάτες γνωρίζουν για το σχέδιο αυτό, ενώ δεν έχει ενημερώσει ακόμη συμμάχους όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου