Αλβανία-Νορβηγία: Κοινά έργα στον ενεργειακό τομέα

Αλβανία-Νορβηγία:  Κοινά έργα στον ενεργειακό τομέα

Στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της νορβηγικής κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Varteressian, καθώς και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος στην Αλβανία. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι επενδύσεις και η συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Ceni Klosi, επισήμανε ότι στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στη συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Νορβηγίας, αξιοποιώντας τις σημαντικές δυνατότητες του ενεργειακού τομέα.

Ένα από τα έργα που συζητήθηκαν ήταν αυτό της νορβηγικής εταιρείας Statkraft, η οποία, με τη στήριξη της αλβανικής κυβέρνησης, θα αναπτύξει περαιτέρω τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ανεβάζοντας τον τομέα σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην περιφερειακή αγορά. Επιπλέον, τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν να συγκροτήσουν κοινή ομάδα εργασίας για την ενίσχυση της συνεργασίας και την επιτάχυνση των κοινών έργων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου