Το SPAK παραπέμπει σε δίκη τον Γκόρο και τέσσερις ακόμη

Το SPAK παραπέμπει σε δίκη τον Γκόρο και τέσσερις ακόμη

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ολοκλήρωσε τις έρευνες και παρέπεμψε σε δίκη τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, καθώς και τέσσερις άλλους αξιωματούχους, με κατηγορίες εναντίον τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, ο Γκόρος κατηγορείται για δύο περιπτώσεις «Κατάχρησης εξουσίας» και για «Αρνηση ή ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και ιδιωτικών συμφερόντων». Η έρευνα αφορά υποθέσεις από το 2023, που περιλαμβάνουν κατηγορίες όπως κατάχρηση εξουσίας, πλαστογράφηση εγγράφων, και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι κατηγορούμενοι, πέρα από τον Γκόρο, περιλαμβάνουν επίσης τον πρώην διευθυντή της Διαχείρισης Περιουσιών, Γεράσιμο Μπάσι, τον πρώην διευθυντή του τοπικού Κτηματολογίου, Μπιλμπίλ Αλιάι, τον νομικό του Κτηματολογίου, Βεζίρ Γκικόκαϊ, καθώς και τον Σταύρο Μεχίλι, κατηγορούμενο για πλαστογράφηση εγγράφων και ξέπλυμα χρημάτων.

Οι έρευνες αποκάλυψαν πως οι κατηγορούμενοι, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, ενήργησαν παράνομα και απέστειλαν πλαστά έγγραφα στο Κτηματολόγιο για την καταχώριση ακινήτων, ενώ προέβησαν και σε άλλες παρανομίες για την καταχώριση περιουσιών σε λάθος γεωγραφικές τοποθεσίες. Δύο ακίνητα, που σχετίζονται με πλαστά έγγραφα, έχουν κατασχεθεί προληπτικά.

Επιπλέον, ο Γκόρος φέρεται να έχει κρύψει την ιδιοκτησία ενός διαμερίσματος στα Τίρανα, το οποίο δεν δήλωσε στις φορολογικές αρχές, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε αδικαιολόγητες καταχωρίσεις γης με πλαστά έγγραφα.

Η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για Διαφθορά και Οργανωμένο Έγκλημα.

...

Νέες κατηγορίες προστίθενται στον φάκελο του Γκόρου

Ο πρώην δήμαρχος της Χιμάρας, Γιώργος Γκόρος, αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες, αυτή τη φορά για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, ενώ βρίσκεται υπό κράτηση για έξι μήνες κατηγορούμενος για κατάχρηση εξου...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου