2000 άτομα ταξιδεύουν από την Αλβανία για την ομιλία Ράμα - Διαμαρτυρία ανακοίνωσε το Δημοκρατικό κόμμα

2000 άτομα ταξιδεύουν από την Αλβανία για την ομιλία Ράμα - Διαμαρτυρία ανακοίνωσε το Δημοκρατικό κόμμα

Αναβρασμός επικρατεί στις οργανώσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε όλη την Αλβανία, ειδικά στους δήμους του νότου. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και διευθυντικά στελέχη της κυβέρνησης οργανώνουν μέλη και υποστηρικτές του κόμματος ώστε να ταξιδέψουν και να βρεθούν στην αυριανή φιέστα του Ράμα στο κλειστό του Γαλατσίου.

Παρόμοια τακτική εφαρμόζει και στο εσωτερικό της χώρας κατά τις προεκλογικές του περιοδείες με τρανό παράδειγμα την Χιμάρα. Κάθε φορά που την επισκέπτεται προεκλογικά φροντίζει να φέρνει λεωφορεία με υποστηρικτές του από άλλους δήμους μόνο και μόνο για να τον χειροκροτούν και να κοσμούν τα τηλεοπτικά πλάνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τον οργανωτικό τομέα του κόμματος, για την αυριανή ομιλία αναμένεται να ταξιδέψουν γύρω στα 2000 άτομα από την Αλβανία.

Σε όλα τα στελέχη έχει τεθεί συγκεκριμένη στοχοθεσία, έτσι ώστε το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που βρίσκονται κοντά στον Αλβανό πρωθυπουργό, στόχος της φιέστας στο Γαλάτσι είναι ο κ. Ράμα να δείξει τα δόντια του στην ελληνική κυβέρνηση επιβάλλοντας στην πράξη την αμοιβαιότητα.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν κρύβουν την πρόθεση της αλβανικής πλευράς να εργαλειοποιήσει τους Αλβανούς μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η εργαλειοποίηση αυτή συνίσταται στο δικαίωμα ψήφου που έχουν πια αρκετοί Αλβανοί μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να απαντήσουν στην κίνηση-ματ του Κυριακού Μητσοτάκη να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Ο Έντι Ράμα δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο στους ομοεθνείς του που μένουν στην Ελλάδα, αφού έχει ξεκαθαρίσει ότι το βασικό τους αίτημα - που είναι να τους δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους - δεν πρόκειται να το ικανοποιήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας που υποχρεώνει την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την ψήφο της διασποράς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στις εθνικές εκλογές της Αλβανίας, το 2021, ο Ράμα είχε μπλοκάρει την είσοδο στη χώρα για όσους σκόπευαν να ταξιδέψουν από την Ελλάδα προς την Αλβανία την περίοδο των εκλογών, ανακοινώνοντας καραντίνα 14 ημερών με αφορμή την πανδημία COVID 19, μάλιστα η ανακοίνωση του μέτρου έγινε μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και ενώ τα επιδημιολογικά στοιχεία της Αλβανίας ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Όλα αυτά στον απόηχο δημοσκοπήσεων που έδειχναν πως οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα θα τον καταψήφιζαν.

Δεδομένου ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο κυβερνήσεων είναι τεταμένες και δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον καμία κουβέντα για τη ρύθμιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Αλβανών πολιτών που έχουν εργαστεί και στις δύο χώρες, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους Αλβανούς της Ελλάδας για συμμετοχή στο πανηγύρι του κ. Ράμα.

Αύριο πάντως δεν θα απουσιάσουν και οι διαμαρτυρίες καθώς όπως πληροφορούμαστε υποστηρικτές του Δημοκρατικού κόμματος Αλβανίας οι οποίοι διαβιούν στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία σίγουρα θα προσελκύσει και ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι κομματικά ενταγμένοι στο Δημοκρατικό κόμμα αλλά είναι ενάντια στις τακτικές του Αλβανού πρωθυπουργού.

Πάντως, για όσους ταξιδέψουν από Αλβανία, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφθούν την Αθήνα, στην καλύτερη περίοδο, την άνοιξη! Οι επιδιώξεις του κ. Ράμα μπορούν... να περιμένουν!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου