Κατάσχεση 111.000 λιρών στο λιμάνι του Δυρραχίου

Κατάσχεση 111.000 λιρών στο λιμάνι του Δυρραχίου

Σε κοινή επιχείρηση μεταξύ της αλβανικής αστυνομίας και των βρετανικών αρχών, κατασχέθηκαν 111.000 λίρες Αγγλίας και λαθραία προϊόντα αξίας 900 ευρώ στο λιμάνι του Δυρραχίου, κατά την είσοδο στη χώρα. Δύο άτομα που μετέφεραν τα χρήματα και τα προϊόντα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Αλβανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων στα σύνορα. Η κοινή Ομάδα Κρούσης επικεντρώνεται στην εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων.

Ένα βαν με βρετανικές πινακίδες, οδηγούμενο από τον 47χρονο N. V., ελέγχθηκε και βρέθηκαν 111.000 λίρες Αγγλίας, που δεν είχαν δηλωθεί και θεωρούνται προϊόν εγκλήματος. Ξεκίνησε ποινική διαδικασία για τον οδηγό και τα χρήματα κατασχέθηκαν ως αποδεικτικό υλικό.

Ένα αυτοκίνητο τύπου Audi με βρετανικές πινακίδες, οδηγούμενο από έναν Αλβανό κάτοικο Αγγλίας, βρέθηκε να μεταφέρει λαθραία προϊόντα αξίας περίπου 900 ευρώ. Ξεκίνησε ποινική διαδικασία για τον οδηγό και τα προϊόντα κατασχέθηκαν ως αποδεικτικό υλικό.

Τα διαδικαστικά έγγραφα έχουν μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία του Δυρραχίου για περαιτέρω ενέργειες. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν "Μη δήλωση χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων στα σύνορα", "Αποδοχή χρημάτων ή αγαθών που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες" και "Λαθρεμπόριο αγαθών για τα οποία καταβάλλεται δασμός".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου