Πόσο κοστίζει ένα ξενοδοχείο στις τουριστικές περιοχές της Αλβανίας;

Πόσο κοστίζει ένα ξενοδοχείο στις τουριστικές περιοχές της Αλβανίας;

Οι Αλβανοί πολίτες βιώνουν τη «έκρηξη» του τουρισμού ως μια οικονομική επιβάρυνση, με την αύξηση των τιμών σε καταλύματα, ξαπλώστρες, μπαρ και εστιατόρια να προκαλεί απογοήτευση λόγω της μη ανάλογης ποιότητας και εξυπηρέτησης.

Στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, ωστόσο, οι τιμές στις τουριστικές περιοχές παρουσιάζουν διακυμάνσεις. Σύμφωνα με την έρευνα της Scan TV στην πλατφόρμα Booking.com, οι τιμές διαμονής σε Αγίους Σαράντα και Εξαμίλια έχουν μειωθεί, φτάνοντας έως και 30-40% κάτω από τα αρχικά επίπεδα. Για παράδειγμα, καταλύματα στους Αγίους Σαράντα που κόστιζαν 8.800-11.300 λεκ, τώρα προσφέρονται στα 7.000-9.000 λεκ. Στα Εξαμίλια, καταλύματα που προηγουμένως κόστιζαν 15.000 λεκ, τώρα διατίθενται στα 9.000 λεκ.

Σε αντίθεση με αυτές τις περιοχές, η Χιμάρα δεν ακολούθησε τη γενική τάση μείωσης των τιμών, διατηρώντας τις τιμές της από 5.000 έως 13.000 λεκ για μια βραδιά.

Η άποψη των τουριστών για τα καταλύματα φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στην πλατφόρμα Booking.com οι δομές φιλοξενίας στην Αλβανία αποσπούν υψηλές βαθμολογίες, κυμαινόμενες από 8 έως 9,8, γεγονός που υποδηλώνει μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου