Χιμάρα: Η αντιπολίτευση ζητά από την Εκλογική Επιτροπή να κηρύξει άκυρες τις εκλογές της 4ης Αυγούστου

Χιμάρα: Η αντιπολίτευση ζητά από την Εκλογική Επιτροπή να κηρύξει άκυρες τις εκλογές της 4ης Αυγούστου

Ο συνασπισμός «Μαζί Κερδίζουμε» υπέβαλε καταγγελία στην Επιτροπή Καταγγελιών και Κυρώσεων (ΚΑΣ) σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα στον δήμο της Χιμάρας, αμφισβητώντας τη νίκη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Βαγγέλη Τάβου. Στην προσφυγή τους, η αντιπολίτευση ζητά την ακύρωση των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Αυγούστου σε ολόκληρη την εκλογική περιοχή του Δήμου.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μέσα σε έντονα πολιτικά φορτισμένο κλίμα, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία για προσπάθειες παρεμπόδισης των ψηφοφόρων. Αναφέρεται επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις εκλογές της 4ης Αυγούστου ήταν η αδυναμία ψηφοφορίας για περισσότερους από 6.000 πολίτες που είχαν ληγμένα έγγραφα ταυτότητας, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά. Το γεγονός αυτό απέκλεισε σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων από τη διαδικασία, με συνολικά μόλις 8.500 πολίτες να καταφέρουν να ψηφίσουν.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι ο συνασπισμός «Μαζί Κερδίζουμε» διαθέτει αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν σοβαρές παρατυπίες και προβλήματα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Χιμάρας. Το εκλογικό περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με κατηγορίες για εκφοβισμό προς τους ψηφοφόρους, και παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων κατά την προεκλογική εκστρατεία, σε συνδυασμό με τη χρήση διοικητικών μηχανισμών για τον επηρεασμό της εκλογικής διαδικασίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου